Категорія
Новини
Дата

Обшуки в !FEST. У БЕБ заявили про вилучення 400 банківських карток і 8 млн грн

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) провели обшук у головному офісі ресторанного холдингу !FEST у Львові на підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду Києва. Під час слідчих дій, які продовжувалися 16 годин, вилучено 415 банківських карток співробітників і 8 млн грн в еквіваленті, йдеться у пресрелізі БЕБ.  

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На підставі ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва у Львові було проведено обшук за адресою розташування головного офісу групи компаній.
  • Перед початком слідчої дії співробітники БЕБ надали представникам компанії ухвалу про проведення обшуку та розʼяснили процедуру його проведення, а також права й обов’язки учасників обшуку, зазначається у повідомленні.
  • Обшук тривав 16 годин. Упродовж цього часу 25 детективів і шість співробітників для оперативної підтримки відпрацювали понад 2000 кв м території, на якій розташований офіс, та саму будівлю, що має пʼять поверхів і сім окремих виходів.
  • Під час обшуку на місці знаходилися адвокати, керівництво й співробітники офісу, а також охорона компанії, що мала при собі зброю, зазначили в БЕБ.
  • За результатами обшуку детективи виявили та вилучили з дотриманням усіх норм чинного законодавства: 415 банківських карток, які належать співробітникам і найманим працівникам групи компаній; реєстри для поповнення банківських рахунків, документи щодо нарахування та виплати зарплати; готівку, різні валюти в еквіваленті близько 8 млн грн.
  • Компʼютерна техніка з офісу не вилучалася, всі приміщення та сейфи були відкриті представниками підприємства добровільно, без застосування спецзасобів, зазначається у пресрелізі.
  • «Водночас слідчі дії проводилися з урахуванням специфіки роботи підприємства та без створення обставин, які б перешкоджали його подальшій законній діяльності», – наголосили в БЕБ.
  • Зазначається, що жодних клопотань від представників холдингу про порушення з боку співробітників БЕБ під час обшуку не надходило.
Обшуки в !FEST. У БЕБ заявили про вилучення 400 банківських карток і 8 млн грн /Фото 1
Обшуки в !FEST. У БЕБ заявили про вилучення 400 банківських карток і 8 млн грн /Фото 2
Обшуки в !FEST. У БЕБ заявили про вилучення 400 банківських карток і 8 млн грн /Фото 3
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

17 жовтня співвласник !FEST Юрій Назарук повідомив Forbes, що співробітники БЕБ провели обшуки в офісі компанії та вилучили документи. За його словами, силовики вручили Назаруку підозру, у якій звинуватили холдинг !FEST у несплаті податків.

Ввечері детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) заявили, що у Львові викрили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах холдингу, до складу якого входять 60 ресторанів і торгових точок. Попередньо збитки, завдані держбюджету, оцінюються у понад 50 млн грн, йдеться в повідомленні пресслужби БЕБ.

За даними Бюро, близько 2000 співробітників закладів, що входять до холдингу, отримують заробітну плату двома частинами: одна – офіційна, мінімальна зі сплатою всіх обов’язкових платежів, а інша – неофіційна, заявляє слідство. «У такий спосіб компанія ухилялася від сплати військового збору, ЄСВ та ПДФО. Попередньо збитки, завдані державному бюджету, складають понад 50 млн грн», – зазначили в БЕБ.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 212-1 КК України стосовно умисного ухилення від сплати ПДФО, військового збору, єдиного соціального внеску в особливо великому розмірі.

Крім цього, за попередньою інформацією детективів БЕБ, згадувані заклади не використовували РРО під час розрахунків з клієнтами та отримували оплату від клієнтів готівкою. Надалі кошти передавали до головного офісу у Львові.

18 жовтня холдинг !FEST відповів на звинувачення БЕБ в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. У заяві !FEST сказано, що за цією «схемою» працює вся ресторанна галузь країни, а також ІТ-галузь і безліч інших.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні