Категорія
Новини
Дата

Кличко доручив сформувати новий склад наглядової ради та правління «Київміськбуду»

Міський голова Києва Віталій Кличко доручив в стислі терміни сформувати новий склад наглядової ради та правління ПрАТ «Київміськбуд», про це він написав у соцмережах. Напередодні в.о. голови правління підприємства було призначено Едуарда Шевчука.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Кличка, оновлені структури, як тільки будуть обрані чи призначені, мають розробити стратегічний план стабілізації фінансово-економічного стану підприємства та його подальшої діяльності.
  • Також міський голова зазначає, що наглядова рада та правління мають налагодити комунікацію і подальшу роботу з інвесторами.

Контекст

ХК «Київміськбуд» створено на базі майна державної комунальної будівельної корпорації «Київміськбуд» у 1994 році шляхом обʼєднання в її статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств та інших активів. До складу ХК входять 40 АТ, у яких компанія володіє акціями, шість дочірніх підприємств і 51 підприємство на правах асоційованого члена.

Основним акціонером ПрАТ «ХК «Київміськбуд», згідно з даними НКЦПФР, є Київська міська рада (80%).

6 липня наглядова рада та правління ПрАТ «Київміськбуд» вирішили провести аудит компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських фірм, голову компанії Ігоря Кушніра відсторонено від роботи. Сума коштів для добудови 20 житлових комплексів із портфеля «Київміськбуду» становить 17,7 млрд грн, повідомила Forbes пресслужба забудовника. 

20 липня правоохоронні органи проводили слідчі дії на обʼєктах, повʼязаних зі столичним забудовником. Аудиторська фірма «НХД-Аудіт» не зафіксувала фінансових порушень у «Київміськбуді» у 2020−2022 роках та в першому кварталі 2023-го. Згідно з її висновком, житло не продавалося за заниженими цінами, виведення та списання активів не спостерігалося, а собівартість будівництва безпідставно не завищувалася.

20 грудня Кушнір вирішив залишити посаду голови правління – президента компанії, яку займав 12 років.

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні