Ігор Кушнір /пресслужба "Київміськбуд"
Категорія
Новини
Дата

Голова «Київміськбуду» виїхав за кордон із довідкою про інвалідність і підкорив Еверест – Bihus.Info (доповнено)

Ігор Кушнір Фото пресслужба "Київміськбуд"

Голова будівельної компанії «Київміськбуд» Ігор Кушнір покинув Україну з довідкою про інвалідність і разом із дружиною у травні цього року підкорив вершину Еверест, йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.Info. Пресслужба президента «Київміськбуду» повідомила, що Ігор Кушнір – досвідчений альпініст і має третю групу інвалідності з 2005 року.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними розслідування, Кушнір покинув Україну 27 лютого 2022 року, виїхавши з України до Угорщини через пункт «Вилок». За кордоном він пробув до середини квітня минулого року.
  • Загалом з лютого 2022 року Кушнір провів за кордоном вісім місяців.
  • Також у розслідуванні йдеться, що Кушнір зі своєю дружиною Оксаною у травні цього року піднялися на Еверест.
  • «От тільки як посадовцю вдалося виїхати через стан здоровʼя і підкорити таку вершину, яка дається не всім підготовленим здоровим людям, – загадка», – наголошується в розслідуванні.

  • Доповнено. Пресслужба президента «Київміськбуду» повідомила БЦ, що Ігор Кушнір має третю групу інвалідності з 2005 року. Там зазначили, що він бореться із онкологічною хворобою (меланома), що «зумовлює, у відповідності до закону, наявність інвалідності третьої групи та періодичні обстеження, у тому числі і за межами України». 
  • «Йому було проведено низку операцій з видалення метастаз у різних органах та видалення самих внутрішніх органів», – прокоментували у пресслужбі бізнесмена.
  • Також в пресслужбі заявили, що Кушнір є досвідченим альпіністом, який піднявся на два «восьмитисячника» та сім «семитисячників», а підкорення Евересту було його давньою мрією.

Контекст

Один із найбільших забудовників столиці – «Київміськбуд» – не відновлює будівництво 18 обʼєктів. Середня затримка термінів здачі в експлуатацію будинків, що зводить забудовник, становить 17 місяців. У компанії пояснили, що фінансування будівництва ЖК відбувається коштом приватних інвесторів. Після початку великої війни продажі зупинилися майже повністю, через що почали виникати суттєві перебої з фінансуванням будівництва, заявили в «Київміськбуді».

Роботи не відновляться, доки не будуть знайдені джерела фінансування, заявив у середині квітня президент компанії Ігор Кушнір. За його словами, «Київміськбуд» не може відновити роботу на об’єктах через подорожчання будматеріалів, скорочення кадрів та «практично повну» відсутність продажів. У «Київміськбуді» очікували, що реалізується один із декількох сценаріїв залучення коштів і порятунку компанії.

Кушнір заявляв, що перший сценарій передбачає викуп столичною владою у компанії нерухомості на 300 млн грн на потреби Києва. Другий варіант – докапіталізація «Київміськбуду» на 1 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні