Категорія
Новини
Дата

Ключовий постачальник iPhone очікує скорочення замовлень через слабкий попит

Лідер мобільної промисловості Murata Manufacturing очікує, що Apple ще більше скоротить плани з виробництва iPhone 14 найближчими місяцями через слабкий попит, що змусить постачальника знову скоротити прогноз щодо свого бізнесу з виробництва компонентів для мобільних телефонів, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Судячи з наявності телефонів у магазинах, я бачу, що відбувається перегляд у бік зниження, – сказав президент японської компанії Murata Норіо Накадзіма. – Сподіваюся, воно не буде надто глибоким».
  • Apple скоротила випуск iPhone через зниження попиту і може скоротити виробництво ще більше, повідомило агентство Bloomberg минулого місяця. Коментарі Накадзіми доповнюють свідчення про уповільнення витрат споживачів.
  • Murata вже кілька разів знижувала свій прогноз світового виробництва смартфонів цього фінансового року. У квітні компанія спочатку очікувала, що виробники мобільних телефонів виготовлять 1,37 млрд пристроїв, що трохи більше, ніж 1,36 млрд попереднього фінансового року. Murata знизив свій прогноз до менш ніж 1,2 млрд у жовтні, а потім – до 1,09 млрд через два тижні. Обидва – через слабкіший попит на недорогі телефони в Китаї. 
  • За словами Накадзіми, світовий ринок смартфонів продовжить погіршуватись у наступному кварталі, навіть незважаючи на те, що деякі китайські виробники телефонів планують випустити нові моделі у цей період. Виробники впевнені, що нові телефони будуть добре продаватися, але Накадзіма сказав, що має сумніви, оскільки нові моделі не мають достатньо привабливих нових функцій.
  • Він вважає, що ринок телефонів почне відновлюватися «поступовими темпами» у фінансовому році, який розпочнеться у квітні.

Контекст

Японський виробник Murata Manufacturing є стрижнем індустрії смартфонів, він поставляє електронні модулі та компоненти для iPhone від Apple, Android-смартфонів Samsung Electronics Co. та пристроїв провідних китайських виробників.

Apple вироблятиме свій останній iPhone 14 в Індії, оскільки технологічний гігант переносить частину свого виробництва з Китаю, щоб хеджувати ризики, повʼязані зі зростаючою напруженістю у відносинах між Вашингтоном і Пекіном.

За оцінками TrendForce, частка виробництва Apple в Індії перевищить 5% у 2023 році і збільшуватиметься з роками.

Американський техногігант Apple відмовився від планів збільшення виробництва смартфонів iPhone 14 через слабкий попит, писав Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Протести на ключовому виробництві Apple в китайському Чженчжоу, ймовірно, призведуть до скорочення виробництва iPhone Pro на близько 6 млн одиниць у 2022 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні