Категорія
Новини
Дата

Колишньому меру Києва Черновецькому оголосили підозру 

Колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому оголосили підозру за кримінальною статтею — посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомив Офіс генерального прокурора в Телеграмі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Наступного дня після початку вторгнення Росії колишній мер на своїй сторінці у Facebook розмістив публікацію, де заявив про необхідність визнання кордонів терористичних організацій — незаконних утворень «ДНР» і «ЛНР».
  • З висновків судової лінгвістичної експертизи публікація містить публічні заклики до зміни меж території і державного кордону України, пише прокуратура.
  • Розслідуванням справи займається Головне слідче управління СБУ.
  • Фото в дописі прокуратури заблюрене, однак у публікації «Укрінформу» та інших ЗМІ йдеться саме про Черновецького.

Контекст

Черновецький був мером Києва з квітня 2006-го по липень 2012 років.

У липні 2017 року Генеральна прокуратура оголосила йому підозру в зловживанні службовим становищем, коли був мером. Звинувачували у незаконній передачі землі людям, наближеним до Віктора Януковича. Слідчі прокуратури отримали дозвіл Печерського суду Києва на затримання Черновецького.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні