Категорія
Новини
Дата

Конституційний суд РФ втратив членство у Конференції європейських конституційних судів

Конституційний суд РФ втратив членство у Конференції європейських конституційних судів, повідомляє пресслужба КС України із посиланням на заступника голови КС України Сергія Головатого.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • «Конституційний суд Російської Федерації з 10 березня 2022 року втратив членство в Конференції європейських конституційних судів на підставі п1. ст.7 статуту Конференції. Про це йдеться в листі голови Конференції європейських конституційних судів Домніки Маноле, надісланому 10 березня всім президентам/головам конституційних судів, які є членами Конференції європейських конституційних судів», — ідеться в повідомленні.

Контекст:

1 березня КС України надіслав листа із пропозицією припинити членство КС РФ у Конференції європейських конституційних судів, у відповідь на це звернення було розпочато письмову процедуру голосування за позбавлення членства КС РФ в організації. Таку ініціативу Конституційного Суду України підтримали президенти конституційних судів Австрії, Бельгії, Грузії, Естонії, Латвії, Литви, Словаччини та Чехії.

Наразі триває процедура голосування про припинення членства КС Республіки Білорусь за ініціативою КС України.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні