Категорія
Новини
Дата

Криптопроєкт Beanstalk втратив $182 млн унаслідок злому. Хакер задонатив Україні $250 000

1 хв читання

Заснований на Ethereum протокол стейблкоїну Beanstalk Farms втратив унаслідок злому $182 млн у криптовалютах. Хакер отримав близько $76 млн, з них $250 000 пожертвував Україні. Про це повідомляє Bloomberg.

Ключові факти

  • Користувач залишив 16 квітня пропозиції, щоб отримати флеш-позику. Однак до цих пропозицій був приєднаний зловмисник, який в кінцевому підсумку створив «провал» коштів із протоколу, за словами аудитора розумних контрактів BlockSec.
  • Криптовалюту хакер відмив через сервіс мікшування Tornado Cash.
  • $250 000 у монетах USDC пішли на адресу збору пожертв на користь України.
  • Токен проєкту BEAN впав приблизно на 75%.
  • Творці протоколу розкрили свої дані на сервері Discord від Beanstalk і заявили, що не причетні до атаки. «Нам невідомі особи, які були причетні. Як і всі інші інвестори в Beanstalk, ми втратили всі наші значні депоновані в Silo активи», – написали засновники. Поки незрозуміло, чи будуть відшкодовані кошти інвесторам і в якому обсязі.

Контекст

На відміну від традиційного кредитування, яке вимагає, щоб позика була забезпечена заставою або кредитними чеками, розумні контракти DeFi дозволяють користувачам позичати величезні суми стейблкоїнів у так званих флеш-позиках без будь-якої форми забезпечення. Серед арбітражних трейдерів досить популярні флеш-позики, коли весь процес позики та повернення позики відбувається за одну транзакцію на блокчейні.

Найбільшими зломами криптопроєктів з початку року залишаються інциденти з Wormhole і Ronin – втрати $319 млн і $625 млн відповідно.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні