Категорія
Новини
Дата

LG, Bosch та Sony закривають магазини у Росії – росЗМІ

У Росії почали закриватися спеціалізовані магазини LG, Bosch і Sony, пише «Коммерсантъ». Деякі магазини працюватимуть до літа, допоки не розпродадуть залишки товарів.

Ключові факти

  • За даними виданням, досі роздрібні партнери закордонних виробників не закривали магазини, щоб уникнути штрафів від орендодавців. На місці магазинів компаній, що пішли, вже відкриваються точки продажу постачальників із Туреччини та Китаю.
  • У техпідтримці LG повідомили, що закрилися всі магазини бренду «через зупинку поставок».
  • Оператор підтримки Sony повідомив, що в одному з ТЦ магазин закритий також «через відсутність поставок». Ще три роздрібні точки Sony в Москві пропрацюють до літа, щоб розпродати залишки.
  • Монобрендові магазини почав закривати і німецький Bosch, розповіли у сервісній підтримці вендора. За словами оператора, вже закрито всі магазини, крім одного, де також розпродують залишки.

Контекст

Після початку вторгнення в Україну багато іноземних брендів електроніки почали заморожувати постачання до РФ, серед них LG, Sony, Bosch і Samsung. За даними видання, закриватися магазини почали тільки зараз, оскільки у багатьох було укладено довгострокові договори оренди, при розірванні яких довелося б відразу перерахувати всі платежі.

Станом на 17 грудня 1232 компанії згорнули операції у Росії та заявили про намір покинути країну. Водночас 1573 фірми поки що не збираються покидати російський ринок, працюючи без будь-яких змін. Ще 547 призупинили нові інвестиції та продовжують вичікувати.

Російський ринок повністю залишили 300 іноземних компаній, вартість угод може сягати $25 млрд, повідомляв KSE Institute у грудні.

Збитки західних компаній, які вийшли з Росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну, сягнули щонайменше $103 млрд, писало видання The New York Times із посиланням на аналіз фінансових звітностей.

Після вторгнення в Україну в Росії створили підкомісію урядової комісії з контролю за здійсненням іноземних інвестицій. Вона працює під керівництвом міністра фінансів РФ Антона Силуанова і видає дозволи на укладання угод між іноземними компаніями та покупцями їхніх російських активів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні