Категорія
Новини
Дата

Українські підприємці отримають від Meta доступ до безкоштовної реклами на $1,5 млн

Компанія Meta виділила $1,5 млн на підтримку українського малого та середнього бізнесу. Підприємці можуть отримати $1000 на рекламну кампанію свого бізнесу у Facebook або Instagram, йдеться у повідомленні компанії. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Кандидати мають бути українськими підприємствами, що розташовані в Україні (за винятком підсанкційних регіонів, на які поширюються санкції США, зокрема Донецької та Луганської областей, а також АР Крим).
  • Кандидати мають керувати українською бізнес-сторінкою у Facebook і мати дійсний рекламний обліковий запис.
  • Урядові або державні компанії не можуть брати участь у цій програмі.
  • Допомога від Meta дозволить українським підприємцям залучити нових клієнтів, масштабувати власні проєкти та підтримати українську економіку, зазначив перший віце-прем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 
  • «Дякую Meta за підтримку українського бізнесу. Впевнений, цей кейс допоможе українським підприємцям розкрити свій потенціал», – написав Федоров у Телеграм.

Контекст

З моменту повномасштабного вторгнення Росії і на кінець літа в Україні було зареєстровано майже 150 000 нових бізнесів. Із них 132 000 – це ФОП та понад 14 000 юридичних осіб.

Щомісяця кількість реєстрацій нових бізнесів зростає. Найбільший показник зафіксовано у перший тиждень серпня – 5306 нових ФОП. Це навіть трохи більше, ніж було в останній тиждень до вторгнення РФ – 5231. Зараз в Україні працює понад 1,9 млн ФОП.

За час з 24 лютого помітно змінилися й напрями діяльності малого та середнього бізнесів. Станом на кінець серпня найбільше реєструють ФОП, пов’язані з роздрібною та гуртовою торгівлею. За пів року було зареєстровано понад 14 000 юридичних осіб. У топі за кількістю реєстрацій опинилися компанії, що надають соціальну допомогу, займаються гуртовою торгівлею та діяльністю громадських організацій.

Незважаючи на складні умови, більшість компаній, зокрема 83% користуються тільки оборотними коштами для фінансування бізнесу, свідчить опитування Європейської Бізнес Асоціації (проводилося з 13 по 23 жовтня). Ще 7% користуються банківськими позиками, зокрема 4% – кредитною програмою «5-7-9». Ще 4% користуються комерційним кредитуванням. 

В НБУ зазначають, що бізнес погіршив очікування щодо своєї економічної діяльності через ускладнення безпекової ситуації. У жовтні індекс очікувань ділової активності НБУ знизився до 44,9 із 46,1 у вересні. Опитування підприємств проводилося з 4 до 24 жовтня. У НБУ пояснили, що негативний вплив війни на пропозицію товарів, логістичні проблеми, руйнування енергетичних потужностей та зниження реальних доходів населення стримують відновлення економіки та погіршують очікування підприємств.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні