Категорія
Новини
Дата

Мільярдер Воррен Баффет купив частку в Activision Blizzard за $1 млрд перед угодою з Microsoft

Berkshire Hathaway Воррена Баффета придбала пакет акцій Activision Blizzard на суму майже $1 млрд, пише The Financial Times. Це сталося за кілька тижнів до того, як виробник відеоігор погодився на угоду з Microsoft на $75 млрд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Корпорація Berkshire, яка оцінюється у $703 млрд, розкрила відомості про купівлю 14,7 млн ​​акцій Activision у звіті 14 лютого. Її інвестиції є частиною відносно невеликих коректив в активах протягом четвертого кварталу 2021 року.
  • Придбана частка Berkshire в Activision на 31 грудня оцінювалася в $975 млн. Наразі частка компанії Баффета коштуватиме майже $1,2 млрд.
  • З початку року ціна акцій Activision зросла на 23%, відбиваючи премію, яку Microsoft погодилася заплатити за поглинання компанії.
  • Окрім акцій Activision у четвертому кварталі, Berkshire придбала додаткову частку у нафтовій компанії Chevron.

Контекст

Корпорація Microsoft купує компанію Activision Blizzard – розробника ігор Warcraft, Diablo та Call of Duty. Сума угоди – $68,7 млрд. Якщо угода відбудеться, Microsoft стане третьою ігровою компанією у світі за розміром виторгу. Вона поступатиметься лише китайській Tencent та японській Sony. Угоду Microsoft та Activision Blizzard перевірить торгова комісія США. Регулятор вивчить її вплив на конкурентів.

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс, який колись був партнером Баффета, пішов із ради директорів Berkshire у березні 2020 року. Баффет залишив раду директорів Фонду Білла та Мелінди Гейтс минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні