Категорія
Новини
Дата

Угоду Microsoft та Activision Blizzard перевірить торгова комісія США. Регулятор вивчить її вплив на конкурентів

Microsoft підозрюють у порушенні антимонопольного законодавства після купівлі розробника ігор Activision Blizzard за $68,7 млрд, пише Bloomberg. Угоду перевірить Федеральна торгова комісія США.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Комісія акцентує увагу на поєднанні ігрового портфеля Activision Blizzard та консолей Microsoft. Регулятор вивчить шкоду конкурентам через можливе обмеження доступу до найбільших ігор розробника.
  • Якщо угода не відбудеться, Microsoft буде оштрафована на $3 млрд. Це свідчить про те, що компанія упевнена в схваленні угоди антимонопольними регуляторами, зазначає Bloomberg.

Контекст

Незважаючи на дії регуляторів, у 2021 році Microsoft, Amazon та Alphabet закрили рекордну кількість угод за останнє десятиліття. За підрахунками Dealogic, Alphabet у 2021 році здійснила 22 угоди, Amazon – 29, Microsoft – 56.

Корпорація Microsoft купує компанію Activision Blizzard – розробника ігор Warcraft, Diablo та Call of Duty. Сума операції – $68,7 млрд. Якщо угода відбудеться, Microsoft стане третьою ігровою компанією у світі за розміром виторгу. Вона поступатиметься лише китайській Tencent та японській Sony.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні