Категорія
Новини
Дата

Мобілізація збільшилась після того, як набув чинності відповідний закон – Зеленський

1 хв читання

Президент Володимир Зеленський заявив, що після набуття чинності законом про мобілізацію, 18 травня, мобілізація в Україні збільшилась. Про це він повідомив під час пресконференції в рамках третього саміту Україна – Північна Європа.

Після того, як набув чинності оновлений закон про мобілізацію, всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18–60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

Ключові факти

  • «Мобілізація як ішла, так і йде. Правда, скажу відверто, після цього закону вона збільшилася», – зазначив він. 
  • Зеленський додав, що мобілізація в Україні не закінчувалась.
  • Президент нагадав, що реєстрація чоловіків мобілізаційного віку є обовʼязковою і наразі відбувається цифровізація цього процесу.
  • «Технологічно є можливість зареєструватися кожній людини. Це не означає, що ця людина обов'язково йде на фронт», – пояснив він.

Контекст

З 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Тому всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18–60 років протягом 60 днів, до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані.

Як нове законодавство працюватиме на практиці для громадян, які зобов’язання під час мобілізації є в бізнесу, які повноваження є в поліції та територіальних центрів комплектування (ТЦК), що очікує на чоловіків за кордоном – читайте тут

На 30 травня у мобільному застосунку «Резерв+» оновили військо-облікові дані 1,3 млн військовозобовʼязаних. Ідеться про громадян, що перебувають як в Україні, так і за її межами, розповіла заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко під час форуму «Гроші для Перемоги» від Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні