Категорія
Новини
Дата

«Можна поборотись». Гороховський розповів про основних конкурентів stereo у Польщі

Monobank анонсував вихід на польський ринок із проєктом під назвою stereo, його основними конкурентами можуть стати Revolut та Wise. Про це у інтервʼю Forbes розповів співзасновник monobank Олег Гороховський. Водночас класичні банки у Польщі, за його словами, не дуже відрізняються від рівня ПриватБанку 2016 року.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • За словами Гороховського, команда відкривала рахунки у багатьох польських банках, щоб «подивитися, як там усе працює» та дійшла висновку, що «це вищий рівень, ніж у середньому в Україні, коли починався mono». 
  • «У Польщі вже є Revolut. Тобто сильний гравець на нашому полі, який має більше 1 млн клієнтів точно. Ще є Wise, який дуже схожий на нас і не позиціонується як банк, але йому притаманні всі банківські атрибути», – сказав він.
  • Гороховський зауважив, що класичні банки у Польщі не дуже відрізняються від рівня ПриватБанку 2016 року. «Непоганий застосунок, який виконує всі основні функції, і якщо звик, то це терпимо. Але так, щоб це викликало емоцію та могло претендувати на вау-досвід – ні, їм до цього далеко», – додав він.
  • «Можна поборотись. Хоча, звісно, це дуже складна історія. Думаю, якби не така велика кількість українців, які перебувають там, ми не зважилися б на Польщу», – заявив співзасновник monobank.
  • На думку Гороховського, у тих, хто виїхав через війну до Польщі якраз може виникнути «потреба в українському mono», а також «додаткова мотивація – підтримати український проєкт».

Контекст

18 січня monobank анонсував вихід на ринок Польщі з проєктом під назвою stereo, повідомив співзасновник mono Олег Гороховський. Партнери розраховують залучити 3 млн українців, які перебувають у Польщі, та здивувати поляків високим рівнем українського сервісу. Офіційний запуск stereo відбудеться до кінця першого кварталу 2023 року.

Банкінг матиме такий функціонал: безкоштовний банківський рахунок, віддалена реєстрація через «Дію», меню та підтримка українською, безкоштовні перекази в Україну, відсутність комісії за поповнення та зняття готівки, безкоштовна віртуальна картка (але фізична – до 25 злотих), підтримка Apple та Google Pay.

monobank засновано у січні 2017 року колишніми топменеджерами ПриватБанку Олегом Гороховським, Дмитром Дубілетом та Михайлом Рогальським. monobank працює під ліцензією Універсал Банку, що входить до групи «ТАС» бізнесмена Сергія Тігіпка. Останній анонсував підготовку команди українського необанку до запуску стартапу в Польщі ще в листопаді.

Наразі в monobank 6,8 млн клієнтів, значна частина яких – за кордоном. За даними НБУ, у 2022 році «Універсал» отримав майже 2 млрд грн прибутку. За підсумками 2021 року Універсал Банк отримав 3,07 млрд грн прибутку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні