Стрічка «Мавка. Лісова пісня» підтвердила свій статус найочікуванішого фільму, побивши рекорди ще на етапі передзамовлення
Категорія
Новини
Дата

Мультфільм «Мавка» на Sweet.tv подивилися понад 20 000 разів за перший тиждень. Він побив рекорди стрімінгу

Стрічка «Мавка. Лісова пісня» підтвердила свій статус найочікуванішого фільму, побивши рекорди ще на етапі передзамовлення

За перший тиждень в онлайн-кінотеатрі Sweet.tv мультфільм «Мавка. Лісова пісня» виробництва Film.ua Group дивилися на 1 млн хв більше, ніж «Аватар: Шлях води» впродовж аналогічного періоду. Про це Forbes розповіли у Sweet.tv.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

З 24 до 31 серпня мультфільм «Мавка. Лісова пісня» в онлайн-кінотеатрі Sweet.tv дивилися впродовж 1,8 млн хв. Для порівняння, за перший тиждень розміщення на стрімінгу дивилися: 

  • науково-фантастичний фільм Джеймса Кемерона «Аватар: Шлях води» – майже 828 000 хв; 
  • українську воєнну драму «Снайпер. Білий ворон» – близько 287 000 хв; 
  • мультфільм виробництва Pixar та Walt Disney Pictures «Стихії» – 461 761 хв.

Sweet.tv надав дані лише щодо загальної кількості переглянутих хвилин мультфільму «Мавка. Лісова пісня». Його хронометраж – 90 хв. Тобто якщо б усі глядачі подивилися мультфільм повністю, він би отримав понад 20 000 переглядів.

«Мавка. Лісова пісня» підтвердила свій статус найочікуванішого фільму, побивши рекорди ще на етапі передзамовлення, каже головний редактор контенту Sweet.tv Юрій Поворозник. Український мультфільм передзамовили втричі більше користувачів, аніж «Барбі».

Контекст

На мультфільм «Мавка. Лісова пісня» в Україні квитків продали більше, ніж на «Аватар: Шлях води» – найкасовіший фільм всеукраїнського прокату в 2023 році.

У березні «Мавка. Лісова пісня» стала найкасовішим українським фільмом, випередивши попереднього рекордсмена – фільм «Я, Ти, Він, Вона». За результатами лише трьох вікендів «Мавка» зібрала 81,8 млн грн, а «Я, Ти, Він, Вона» – 71 млн грн за весь час прокату.

«Мавка» обійшла «Аватар: Шлях води» за результатами першого вікенду в Україні. Тоді глядачі купили понад 189 000 квитків. Це майже на 30 500 більше, ніж у перший вікенд показу фільму «Аватар: Шлях води».

В український прокат довгобуд від студії Film.ua вийшов 2 березня одночасно з країнами Північної Африки та Близького Сходу. Загалом «Мавку» продали на понад 20 територій, серед яких США, Канада, Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Албанія, Боснія та Герцеговина, Македонія, Сербія, Словенія, Чехія, Болгарія, Угорщина, Норвегія, Данія, Ісландія, Швеція, Фінляндія, Греція, Монголія. 

Над мультфільмом «Мавка», створеним за мотивами «Лісової пісні» української письменниці Лесі Українки, працювали сім років. Проєкт адаптований під жанр сімейної анімації. В основі стрічки – образи зі слов’янських міфів і легенд.  

Бюджет мультфільму становить 187 млн грн. Частка державної участі у виробництві мультфільму – 49,5 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні