НАБУ прийшло з обшуком до бізнесмена Василя Хмельницького. Справа стосується ділянки під будівництво «Новопечерської школи» /Антон Забєльський для Forbes Україна
Категорія
Новини
Дата

НАБУ прийшло з обшуком до бізнесмена Василя Хмельницького. Справа стосується ділянки під будівництво «Новопечерської школи»

Антон Забєльський для Forbes Україна

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) провело обшук у засновника інвестиційного холдингу UFuture Василя Хмельницького, повідомив сам бізнесмен у соцмережах.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За словами бізнесмена, обшуки правоохоронних органів стосуються справи, яка розслідується понад чотири роки, і слідчі експерименти й допити вже були проведені неодноразово.
  • «Ми з партнером придбали ділянку землі під будівництво нової сучасної школи. Для нас на 100% соціальний проєкт, не бізнес… Ділянку ми придбали на відкритому аукціоні з дотриманням усіх можливих вимог, сплатили повну вартість (18,9 млн грн) та набули прав власника», – написав Хмельницький.
  • Він наголосив, що законність придбання та укладення договору купівлі-продажу підтверджена судом. 
  • «Але НАБУ вважає, що ціна занизька», – написав він, додавши, що відповідно до містобудівної документації за цією адресою не може бути розміщено комерційну чи житлову нерухомість, чим і пояснюється ціна договору.
  • Бізнесмен зазначив, що в умовах війни необхідно припинити масову практику «маски-шоу» і залякування бізнесу, він наголосив, що «нікуди не збирається їхати і готовий відповісти на всі запитання».
  • Після публікації у письмовому коментарі пресслужба Хмельницького уточнила, що справа стосується ділянки у Києві під будівництво другого корпусу освітнього проекту «Новопечерська школа». У липні 2018-го одна з компаній бізнесмена придбала її у держпідприємства з орбіти Міністерства внутрішніх справ «МВС «Інформ-Ресурси» на відкритому аукціоні. Вартість угоди склала 18.9 млн грн.

Контекст

Війна вдарила по бізнесу Василя Хмельницького сильніше, ніж він очікував, залишивши на балансі інвестора $250 000. До 24 лютого лише зарплатний фонд його компаній був $500 000 на місяць. 

Статки Хмельницького минулої весни Forbes оцінював у $310 млн, він кілька разів змінював сферу діяльності. До 2007 року більша частина його інвестицій була пов’язана з металургією, але він продав свої активи, включно з металургійним комбінатом «Запоріжсталь», і почав розвивати девелоперську компанію UDP. Найвідоміші проєкти UDP: ТЦ «Городок», Ocean Plaza, Smart Plaza і житлові комплекси «Новопечерські Липки», «Паркове місто», RiverStone та «Бульвар фонтанів». Наприкінці 2021 року Хмельницький пішов і з цього бізнесу, продавши свою частку бізнес-партнеру Андрію Іванову.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні