Категорія
Новини
Дата

НАБУ провело обшуки в Офісі генпрокурора у справі про хабар і шахрайство. Вилучено великий обсяг готівки

Детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП викрили заступника начальника одного з відділів Офісу генпрокурора на підбурюванні до надання неправомірної вигоди та шахрайстві. Підозрюваний обіцяв повернути підприємцю вилучене під час обшуків майно, повідомляє пресслужба НАБУ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Прокурор запропонував бізнесмену за винагороду вирішити його проблеми з податківцями. Зокрема, прокурор пропонував домогтися закриття кримінального провадження та повернути підприємцю вилучене під час обшуків майно (комп’ютерну техніку, автомобілі Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover).
  • За повернення вказаного майна та закриття кримінального провадження посадовець Офісу генпрокурора запропонував бізнесмену надати йому $100 000. Нібито для подальшої передачі керівництву. Надалі посадовець змінив свої вимоги, збільшивши суму до $150 000, повідомило слідство.
  • До кримінальної відповідальності також притягнули й фізичну особу-посередника. Наразі проводяться слідчі дії для встановлення інших ймовірних учасників злочину. Операція проводилася 13 січня за сприяння Генеральної інспекції Офісу генпрокурора.
  • Під час проведення обшуків за місцем роботи підозрюваних детективи НАБУ вилучили великі обсяги готівки. Статус цих коштів перевіряють. 
НАБУ провело обшуки в Офісі генпрокурора у справі про хабар і шахрайство. Вилучено великий обсяг готівки /Фото 1

Фото: пресслужба НАБУ

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні