Категорія
Новини
Дата

Нафтогаз авансом заплатив 2,3 млрд дивідендів у держбюджет

НАК «Нафтогаз України» наприкінці березня 2022 року авансом перерахувала в державний бюджет 2,3 млрд грн дивідендів за 2021 рік. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Сума становить 95% від обсягу чистого прибутку, попередньо розрахованого за результатами фінансово-господарської діяльності Компанії у 2021 році.
  • «Відповідний показник чистого прибутку містився у фінансовому плані компанії, затвердженому наглядовою радою та КМУ. Таким чином, перерахувавши у держбюджет 95% від планового прибутку, компанія також фактично виконала ключовий показник фінансового плану, який Нафтогазу встановив уряд на 2021 рік. Наразі продовжуються аудиторські процедури, які необхідні для випуску фінальної звітності за 2021 рік, але через воєнні дії неможливо точно спрогнозувати, коли вона буде випущена», — пояснюють в компанії.

Контекст:

Загалом від початку війни група Нафтогаз сплатила до бюджету 12,3 млрд грн. До кінця поточного місяця заплановано сплатити ще 3,2 млрд грн. Тобто загальна сума складе 15,5 млрд грн, додають в Нафтогазі.

27 лютого Комітет ВРУ з питань фінансової, податкової та фінансової політики попросив за можливості здійснювати авансові платежі податків і зборів. Так, ІТ-компанія SoftServe перерахувала 24 млн грн податків до бюджету, ЕРАМ — 50 млн грн.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні