Категорія
Новини
Дата

«Нова пошта» запустить доставку між країнами ЄС. Тестування розпочнеться наступного року

У 2024 році «Нова пошта» планує тестувати послугу доставки між країнами Європейського Союзу, повідомив в інтерв’ю Forbes Володимир Поперешнюк, співвласник компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Повноцінно послуга доставки між країнами ЄС від «Нової пошти» може запрацювати вже в 2025 році, повідомив Поперешнюк. 
  • «Зможу сказати конкретніше лише за рік. Ми творимо майбутнє, але не передбачаємо його», – зазначив він. 
  • Також, за словами співвласника НП, компанія вже почала пропонувати послугу з доставки між країнами на деяких ринках, де відкрилися відділення «Нової пошти».
  • Для доставки між країнами Європи «Нова пошта» використовує два літаки АН-26 флоту власної авіакомпанії Supernova Airlines. Зараз компанія очікує на далекомагістральний літак у лізинг, що з’єднуватиме Європу та США, повідомив Поперешнюк. 

Контекст

За рік експансії з жовтня 2022 року «НП» вже відкрила 63 відділення у Молдові та шести країнах ЄС: Польщі, Литві, Чехії, Румунії, Німеччині та Словаччині.

До кінця цього року компанія планує відкрити власні відділення у ще шести країнах ЄС, повідомив Поперешнюк. Зокрема, на ринках Латвії, Естонії, Угорщині, Італії, Франції та Австрії. А до кінця 2024-го відділення «НП» з’являться майже у всіх країнах Європи, анонсував співвласник компанії. 

Загалом НП планує інвестувати у закордонні відділення понад $10 млн і вийти на довоєнний рівень міжнародних посилок за рахунок освоєння нових напрямків вже до кінця року.

Упродовж 2022-го виторг компанії зріс на 13,6% – до 23,7 млрд грн. А в першому півріччі 2023 року чистий прибуток «Нової пошти» зріс майже впʼятеро – до 2,4 млрд грн, дохід – майже на 84%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні