Категорія
Новини
Дата

Nvidia готується стати другою за вартістю компанією у світі, наздоганяючи Apple

1 хв читання

Nvidia незабаром може перевершити Apple і стати другою за вартістю компанією у світі, пише Reuters. Виробник чипів штучного інтелекту кидає виклик виробнику iPhone.

Залежність практично всіх програм штучного інтелекту, таких як ChatGPT від OpenAI, від високопродуктивних чипів Nvidia допомогла вартості акцій майже потроїтися за останній рік до $2,72 трлн.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Водночас Apple поступилася першим місцем Microsoft раніше цього року. Колись успішна компанія стикається зі слабким попитом на свої iPhone й жорсткою конкуренцією в Китаї. Востаннє компанію оцінювали у $2,93 трлн.
  • Nvidia стала найшвидшою компанією, яка виросла з $1 трлн до $2 трлн у 2024 році, обігнавши Amazon.com, Alphabet та Saudi Aramco.
  • Протягом року компанія послідовно перевершувала високі очікування Волл-стріт щодо виручки та прибутку, оскільки попит на її графічні процесори набагато перевищує пропозицію, а великі технологічні компанії поспішають впроваджувати додатки штучного інтелекту.

Контекст

Випуск чат-бота OpenAI ChatGPT у 2022 році спровокував гонку між великими технологічними компаніями за створення власної інфраструктури штучного інтелекту. Ця боротьба зробила прискорювач Nvidia H100 обов’язковим продуктом. Вони продаються за десятки тисяч доларів за чип, і їх часто не вистачає.

Компанія, заснована в 1993 році, починалася як постачальник відеокарт для комп’ютерних геймерів. Проте чипи Nvidia добре підходять для розробки програмного забезпечення для штучного інтелекту, і це допомогло відкрити новий ринок й дало виробнику перевагу перед конкурентами.

Очікується, що виручка Nvidia в другому кварталі 2024 року становитиме близько $28 млрд, перевищивши прогнози аналітиків у $26,8 млрд, повідомила компанія. Результати першого фінансового кварталу також перевершили прогнози, чому сприяло зростання підрозділу центрів обробки даних. 22 травня акції компанії вперше перевищили позначку $1000. Оптимістичний прогноз зміцнив статус Nvidia як найбільшого бенефіціара витрат на ШІ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні