Обсяг торгів на криптобіржах у грудні перевищив $1 трлн на тлі очікування схвалення спотового ETF /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Обсяг торгів на криптобіржах у грудні перевищив $1 трлн на тлі очікування схвалення спотового ETF

Getty Images

Вперше з вересня 2022 року місячний обсяг торгів на криптовалютних біржах перевищив позначку $1 трлн, пише The Block. У грудні 2023-го він становив $1,1 трлн, попередній максимум у $1,35 трлн зафіксовано у травні 2022 року.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • На частку Binance припало 39,3% від загального обсягу торгів ($432,7 млрд), частки Upbit та OKX становлять 8,3% ($91,8 млрд) і 8% ($87,5 млрд) відповідно.
Обсяг торгів на криптобіржах у грудні перевищив $1 трлн на тлі очікування схвалення спотового ETF /Фото 1

Інфографіка: The Block

  • За даними The Block, грудневий сплеск активності, скоріш за все, повʼязаний з ентузіазмом криптоіндустрії з приводу схвалення спотових біткоїн-ETF у США.
  • Очільник The Block Research, Стівен Чжен, зазначає, що незважаючи на традиційну млявість грудня в контексті криптоторгівлі, перевищення місячного обсягу спотових торгів у $1 трлн вказує на оптимізм галузі та ймовірне відродження ринку.
  • На тлі цього біткоїн також виріс за вихідні, піднявшись на 5,8% – до понад $45 000. 

Контекст

Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) посилила заходи щодо боротьби з криптовалютою після краху ринку й таких подій, як банкрутство біржі FTX, співзасновник якої Сем Бенкман-Фрід постає перед судом за шахрайство.

У жовтні Федеральний апеляційний суд США офіційно оформив перемогу компанії Grayscale Investments LLC у її заявці на створення спотового біткоїн-ETF, незважаючи на заперечення Комісії з цінних паперів та бірж США.

SEC досі чинила опір дозволу ETF безпосередньо інвестувати в біткоїни, посилаючись на такі ризики, як шахрайство й маніпуляції на базовому ринку. Рішення суду та шквал заявок від інвестиційних важкоатлетів на створення спотових фондів посилили чутки про те, що відомство йде на поступки.

Спотовий біткоїн-ETF може надати раніше настороженим інвесторам доступ до криптовалюти через фондовий ринок, відкриваючи нову хвилю капіталу у сектор. Наразі і біткоїн, і Ether залишаються значно нижчими за свої рекордні максимуми 2021 року, які перевищували $60 000 і $4000 відповідно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні