Категорія
Новини
Дата

Оксана Жолнович очолила Міністерство соціальної політики

Верховна Рада призначила Оксану Жолнович на посаду міністра соціальної політики України, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

Кандидатуру Жолнович підтримали 282 депутати. По фракціях: «Слуга народу» – 209, «Європейська солідарність» – 0, «Батьківщина» – 0, «Платформа за життя та мир» – 15, «За майбутнє» – 13, «Голос» – 7, «Довіра» – 17, «Відновлення України» – 11, позафракційні – 10.

Контекст

15 липня до Верховної Ради надійшла заява міністерки соцполітики Лазебної про відставку. 18 липня парламент звільнив Марину Лазебну з посади.

Раніше причиною для відставки співрозмовники УП називали конфлікт Лазебної з головою профільного комітету Галиною Третяковою, наближеною до глави Офіса президента, та відповідальною за соцполітику в Офісі президента Юлією Соколовською. 

Лазебна зайшла в Кабмін із приходом уряду Дениса Шмигаля у березні 2020 року. До того очолювала Державну соціальну службу, з 2015 року займалася модернізацією системи соціальної підтримки при Мінсоцполітики.

Кандидаткою на пост голови Мінсоцполітики розглядали Оксану Жолнович, яка зараз керує департаментом соціальної політики та охорони здоровʼя в Офісі президента.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні