Категорія
Новини
Дата

PepsiCo звільнить сотні співробітників у США з метою скорочення витрат

Компанія PepsiCo Inc. звільняє співробітників у штаб-квартирі у Північній Америці, що свідчить про те, що затягування корпоративних поясів поширюється не лише на технології та засоби масової інформації, пише The Wall Street Journal.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сотні робочих місць будуть ліквідовані, сказало одне з джерел. Скорочення стосуються північноамериканського бізнесу з виробництва напоїв, що базується в Перчерзі, штат Нью-Йорк, а також північноамериканського бізнесу з виробництва закусок і фасованих продуктів, штаб-квартири якого розташовані в Чикаго і Плано, штат Техас.
  • У службовій записці, розісланій співробітникам, з якою ознайомився журнал, PepsiCo повідомила, що звільнення були спрямовані «на те, щоб спростити організацію, щоб ми могли працювати більш ефективно». 
  • За словами джерел, скорочення будуть більшими у бізнесі напоїв, оскільки підрозділ з виробництва закусок вже урізав позиції в межах програми добровільного виходу на пенсію.
  • Повідомивши про стрибок квартального продажу та прибутку, керівники PepsiCo в жовтні заявили, що скорочують витрати, щоб компенсувати тиск на розмір прибутку і витримати погіршення макроекономічних умов.

Контекст

PepsiCo виробляє картопляні чіпси Doritos, Lays та Quaker Oats, а також однойменну колу. Станом на 25 грудня минулого року в PepsiCo працювало близько 309 000 людей у всьому світі, зокрема близько 129 000 людей у США.

Попит на продукти харчування та напої, що продаються у продуктових магазинах, був високим, незважаючи на зростання цін, яке вдарило по багатьох домогосподарствах. PepsiCo та інші продовольчі компанії піднімають ціни, щоб компенсувати більш високі витрати на інгредієнти, транспорт та робочу силу.

PepsiCo приєднується до інших компаній, зокрема Walmart та Ford Motor, які звільняють «білих комірців», зберігаючи при цьому рядовий персонал.

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення в технологічній галузі. Цього місяця Ілон Маск удвічі скоротив кількість співробітників Twitter після придбання компанії. Напередодні Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників – приблизно 13% робочої сили. Snap Inc., материнська компанія конкурентного додатку Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої сили. Аmazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції. До 2000 співробітників ірландського підрозділу Intel отримали тримісячну неоплачувану відпустку в межах заходів зі скорочення витрат американського чипового гіганта.

H&M першим з великих європейських ритейлерів оголосив про те, що скорочує штат з метою економії. Планує звільнити 1500 співробітників, щоб заощадити 2 млрд шведських крон ($190 млн) у рік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні