Категорія
Новини
Дата

В Ірландії тисячам співробітників Intel запропонували неоплачувану відпустку з метою скорочення витрат

1 хв читання

До 2000 співробітників ірландського підрозділу Intel отримали тримісячну неоплачувану відпустку в межах заходів зі скорочення витрат американського чипового гіганта, пише Business Post.

Ключові факти

  • Компанія також активно вивчає можливість звільнень у деяких підрозділах, адже скорочує витрати бізнесу на суму до $10 млрд.
  • Згідно зі звітом, працівникам виробничого підрозділу Intel було запропоновано неоплачувану відпустку в межах програми «добровільних вихідних», яку реалізує компанія.
  • «Програми добровільної відпустки дають нам можливість скоротити короткострокові витрати й запропонувати співробітникам привабливі варіанти відпустки», – повідомила Intel агентству Reuters.
  • В Intel працює близько 5000 співробітників зі всієї Ірландії. Цей крок було зроблено після того, як у жовтні виробник чипів скоротив свій річний прогноз прибутку й виторгу та попередив, що звільняє співробітників. Intel також заявила, що скоротить витрати на тлі макроекономічної невизначеності.

Контекст

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення в технологічній галузі. Цього місяця Ілон Маск удвічі скоротив кількість співробітників Twitter після придбання компанії. 

Напередодні Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників – приблизно 13% робочої сили. 

Виробник корпоративного програмного забезпечення Salesforce Inc. минулого тижня заявив, що звільнив сотні співробітників із відділів продажів. 

Snap Inc., материнська компанія конкурентного додатку Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої сили.

Аmazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні