Категорія
Новини
Дата

В Ірландії тисячам співробітників Intel запропонували неоплачувану відпустку з метою скорочення витрат

До 2000 співробітників ірландського підрозділу Intel отримали тримісячну неоплачувану відпустку в межах заходів зі скорочення витрат американського чипового гіганта, пише Business Post.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія також активно вивчає можливість звільнень у деяких підрозділах, адже скорочує витрати бізнесу на суму до $10 млрд.
  • Згідно зі звітом, працівникам виробничого підрозділу Intel було запропоновано неоплачувану відпустку в межах програми «добровільних вихідних», яку реалізує компанія.
  • «Програми добровільної відпустки дають нам можливість скоротити короткострокові витрати й запропонувати співробітникам привабливі варіанти відпустки», – повідомила Intel агентству Reuters.
  • В Intel працює близько 5000 співробітників зі всієї Ірландії. Цей крок було зроблено після того, як у жовтні виробник чипів скоротив свій річний прогноз прибутку й виторгу та попередив, що звільняє співробітників. Intel також заявила, що скоротить витрати на тлі макроекономічної невизначеності.

Контекст

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення в технологічній галузі. Цього місяця Ілон Маск удвічі скоротив кількість співробітників Twitter після придбання компанії. 

Напередодні Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників – приблизно 13% робочої сили. 

Виробник корпоративного програмного забезпечення Salesforce Inc. минулого тижня заявив, що звільнив сотні співробітників із відділів продажів. 

Snap Inc., материнська компанія конкурентного додатку Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої сили.

Аmazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату гіганта електронної комерції. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні