Категорія
Новини
Дата

Підрив Каховської ГЕС. Уряд виділив додаткові 7 млрд грн на прокладання водогонів на Дніпропетровщині

Після російського теракту на Каховській ГЕС уряд хоче до зими відновити постачання води в міста Дніпропетровщини і виділяє додатково 7 млрд грн для продовження робіт із прокладання водогонів, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Кабінет Міністрів першочергово виділив 1,5 млрд грн на будівництво трьох ланок водогонів загальною протяжністю понад 144 км, а під час засідання 22 серпня додатково виділив 7 млрд грн для продовження робіт.
  • «Працюємо далі, щоб до зими всі мешканці постраждалих міст мали доступ до води», – заявив очільник уряду.
  • Напередодні почала працювати перша нитка водогону на ділянці «Інгулець – Кряжеве», яка забезпечить водою 25% населення Кривого Рогу. Проєкт магістрального водогону складається з трьох ділянок загальною протяжністю майже 150 км. Попереду – запуск ще двох ділянок «Марганець – Нікополь – Покров» (довжина 40,9 км) і «Запоріжжя – Томаківка – Марганець» (76,7 км).

Контекст

6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. Того ж дня уряд виділив 1,5 млрд грн із Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а Агентство відновлення взяло на себе реалізацію проєктів будівництва водогонів.

Наразі перебої з водопостачанням мають близько мільйона українців, наголосили в Мінвідновлення. У деяких населених пунктах воду підвозять цистернами, питну воду люди купують у пляшках.

Новий водогін має забезпечити питною водою жителів Кривого Рогу, Мар’янського, Марганця, Нікополя, Покрова, Томаківки. Водозабір здійснюватимуть з Інгульця та Дніпра. 4 липня віцепремʼєр Олександр Кубраков повідомив про початок підготовчих робіт із будівництва магістральних водогонів для областей, що постраждали через підрив Каховської ГЕС. 

Наприкінці липня повідомлялося, що учасники «Великого будівництва» – ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Група компаній Автострада» – займуться будівництвом двох водогонів на Дніпропетровщині загальною вартістю 10,6 млрд грн. Відповідні договори без проведення тендерів компанії уклали зі Службою відновлення та розвитку інфраструктури у Дніпропетровській області, свідчить інформація на сайті електронної системи публічних закупівель Prozorro.

За підтримки USAID_ВзаємоДія буде проведено комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво усіх трьох ділянок магістральних водогонів, йдеться у повідомленні Мінвідновлення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні