Польські протестувальники знову заблокували найбільший пункт пропуску на кордоні з Україною /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Польські протестувальники знову заблокували найбільший пункт пропуску на кордоні з Україною

Getty Images

Польські протестувальники заблокували проїзд вантажівок через «Дорогуськ – Ягодин», розпочавши акцію на під’їзних шляхах до пункту пропуску, повідомляє Держприкордонслужба. Організатори протесту планують пропускати лише по одній вантажівці на годину.

Ключові факти

  • Прикордонна варта Республіки Польща проінформувала, що перевізники розпочали акцію протесту після 15:00.
  • Протестувальники пропускатимуть транспортні засоби з вантажами безпекового, гуманітарного характеру та ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються тощо.
  • Також перевізники не планують перешкоджати руху автобусів.

Контекст

З 6 листопада перевізники Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків внаслідок блокування кордону.

1 грудня заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач та держсекретар міністерства інфраструктури Польщі Рафал Вебер погодили заходи для розблокування кордону.

4 грудня у напрямку з України до Польщі на ПП «Угринів – Долгобичув» почався пропуск порожніх великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т.

11 грудня польські протестувальники розблокували рух вантажівок на найбільшому пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» на українсько-польському кордоні, повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні