Категорія
Новини
Дата

Словацькі протестувальники частково розблокували рух вантажівок на кордоні з Україною

Пропуск вантажівок з України у Словаччину частково поновлено. Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Станом на 06:00 14 грудня у пункті пропуску «Ужгород» на виїзд з України оформлено 28 вантажних автомобілів. 24 з них уже пройшли всі види контролю на словацькій стороні, йдеться у повідомленні.
  • За даними Держприкордонслужби, з 19:30 13 грудня словацька сторона частково відновила пропускні операції в напрямку вʼїзду на свою територію.
  • Попередньо повідомлялося, що на вʼїзд у Словаччину прийматимуть по два автомобілі за годину. Фактично за годину пропускають по три-чотири вантажівки, зазначила Держприкордонслужба.

Контекст

21 листопада представники Спілки перевізників Словаччини (UNAS) заблокували рух вантажівок у напрямку одного з пунктів пропуску на кордоні з Україною. Проте вранці 22 листопада рух було відновлено

1 грудня перевізники Словаччини знову розпочали блокування руху вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецьке», який суміжний з українським пунктом пропуску «Ужгород». 5 грудня рух вантажівок на кордоні між Україною та Словаччиною було відновлено.

11 грудня UNAS вкотре заблокувала рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє Нємецьке – Ужгород». 

Протестувальники вимагають негайного розірвання угоди між Україною та ЄС про перевезення вантажів автомобільним транспортом. Також організатори протесту просять запровадити реєстр українських транспортних засобів за зразком Чехії, що має забезпечити краще стягнення штрафів та наявність інформації про транспортного оператора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні