Категорія
Новини
Дата

Продажі велосипедів та електросамокатів на Rozetka зросли вдвічі. Українці відреагували на дефіцит пального

Від початку травня на сайті онлайн-ритейлера Rozetka вдвічі зросли продажі велосипедів та електросамокатів. Одна з причин – дефіцит палива на АЗС, вважає співвласник компанії Владислав Чечоткін. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Пік купівлі велосипедів та електросамокатів на Rozetka припав на 9–15 травня. «Ймовірно, перший тиждень місяця наші клієнти сподівалися, що нестача палива скоро мине. Однак ситуація затяглася, а погода на вулиці тим часом покращилася», – розповів Владислав Чечоткін.
  • З цієї ж причини у середині травня клієнти Rozetka почали частіше користуватися послугою доставки замовлень кур’єром. Наразі попит на курʼєрське доставлення найбільше зріс у Дніпрі, меншою мірою – у Києві та Львові.
  • У травні онлайн-ритейлер відновив роботу 213 точок видачі товарів у 61 місті. Компанія відкрила магазини з гуманітарними та іншими товарами на деокупованій Київщині, зокрема в Ірпені та Бучі. До звичного режиму роботи повернулася значна частина точок Rozetka у центрі, на півночі та на сході України.

Контекст

Дефіцит палива в Україні утворився через зупинку імпорту з Білорусі та РФ і удари ворога по паливній інфраструктурі. Зокрема, знищено Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником палива у країні.

17 травня Кабмін вирішив відмовитися від державного регулювання цін на паливо. Гранична межа ціни на бензин становитиме 52 грн/л, на дизпальне – 58 грн/л. Це рішення дасть можливість скоротити черги на АЗС за паливом і відновити баланс на ринку вже найближчими тижнями, вважають в уряді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні