Президент Росії Володимир Путін підписав «документи», які стосуються анексії українських територій. /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Путін підписав «закони» про приєднання до Росії захоплених українських територій

Президент Росії Володимир Путін підписав «документи», які стосуються анексії українських територій. Фото Getty Images

Президент Росії Володимир Путін підписав «документи», які стосуються анексії українських територій. Про це пишуть російські ЗМІ. «Повернемо до реальності, заберемо все своє», відреагували в Офісі президента України.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Російський диктатор підписав «закони», які ратифікують «договори про прийняття до Російської Федерації» українських територій, які тимчасово контролюються терористами «ДНР» та «ЛНР», а також захоплені Росією частини Херсонської та Запорізької областей.
  • Також Путін підписав федеральні конституційні «закони» про «прийняття до складу РФ» чотирьох нових субʼєктів.
  • Доповнено. Так звані путінські «закони про прийняття» українських областей до складу Росії не варті паперу, на якому підписані, прокоментував голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram рішення російського диктатора. «Повернемо до реальності, заберемо все своє», – підсумував Єрмак.

Контекст

30 вересня російський диктатор виступив перед федеральними зборами і підписав незаконні договори про «прийняття до складу РФ» чотирьох нових суб’єктів: окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Путін також закликав Україну припинити воєнні дії і «сісти за стіл переговорів».

У відповідь на це президент Володимир Зеленський оголосив про подання Україною заявки на пришвидшений вступ до НАТО. Для вступу до НАТО необхідно досягти згоди всіх членів Альянсу. За словами Зеленського, поки триватиме пошук консенсусу, Україна пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки, розроблені Києвом разом із західними партнерами.

Україна відмовляється від переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним і вживатиме заходів із посилення обороноздатності країни. Відповідне рішення РНБО від 30 вересня президент Зеленський ввів у дію указом №679/2022.

Також Зеленський офіційно визнав нікчемність актів, ухвалених у Росії, які порушують суверенітет і територіальну цілісність України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні