Категорія
Новини
Дата

Росія готує мобілізацію 300 000 військовослужбовців – Зеленський

Росія на 1 червня готує мобілізацію 300 000 військовослужбовців. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на пресконференції з президентом Фінляндії в Києві, пише «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • «Можу сказати, що на 1 червня Росія готує мобілізацію 300 000 додаткових військових», – заявив Зеленський.
  • Відповідаючи на запитання, яка кількість новобранців буде мобілізована в українську армію цього року, президент зазначив, що «пів мільйона нам не потрібно».
  • Зеленський подякував головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському за проведений аудит в армії, заявивши, що «це важливо, що він (Сирський, – Ред.) знайшов сили всередині Збройних сил України, і відповідна кількість тих, хто не був на фронті, будуть на фронті».

Контекст

На пресконференції 19 грудня Зеленський повідомив, що з боку військових надійшла пропозиція додатково мобілізувати 450 000–500 000 людей. Після цієї заяви попередній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що військове командування не подавало запиту на конкретну цифру мобілізованих.

Наприкінці березня головком Сирський заявив, що після перегляду внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу ЗСУ запит на кількість мобілізованих був суттєво зменшений.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні