Категорія
Новини
Дата

Росія має бути знищена економічно. Зло, озброєне ракетами, бомбами, артилерією треба зупинити негайно – Зеленський

Жорстокі обстріли житлових районів Харкова 28 лютого з російської реактивної артилерії — це воєнний злочин, який буде розслідувати міжнародний трибунал, заявив у зверненні президент України Володимир Зеленський

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

«Це не окремий випадковий залп, а свідоме знищення людей. За цей злочин точно буде міжнародний трибунал, — сказав Зеленський. – Це порушення усіх конвенцій, ніхто в світі цього не пробачить»

Зло озброєне ракетами, бомбами, артилерією треба зупинити негайно, знищити економічно, наголосив президент. «Треба розглядати повне закриття неба для російських ракет, літаків, гвинтокрилів», — сказав президент, додавши, що за 5 днів війн по Україні було нанесено 56 ракетних ударів, випущено 113 крилатих ракет.

Держава, яка вчиняє злочини проти цивільних людей не може бути членом Радбезу ООН, наголосив Зеленський. Росії треба закрити вхід до усіх портів, каналів, аеропортів світу. Світ має відмовитись від імпорту її енергоресурсів. «Купувати російські товари зраза – це платити гроші за вбивство людей», — сказав він.

Контекст

Сьогодні російські війська накрили «Градами» Харків. Місцева жителька Рината Казак, розповіла Forbes, що найінтенсивніше обстрілювали місто одразу після закінчення українсько-російських переговорів. «Це було пекло, — каже вона — ми чули дуже багато вибухів». А от під час перемовин, за її словами, були лише поодинокі постріли. У неділю Казак з вікна спостерігала вуличні бої - українські військові захопили у полон трьох окупантів.

Внаслідок обстрілів російськими військами загинули щонайменше 11 людей, десятки поранені, повідомив голова обласної військово-цивільної адміністрації, керівник ОДА Олег Синєгубов.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні