Категорія
Новини
Дата

Росія обстріляла Херсон, одна людина загинула, троє поранені (оновлено)

Військові РФ обстрілюють цивільну інфраструктуру Херсона, повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. Внаслідок атаки одна людина померла.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «У нас знову прильоти в Херсоні, знову по цивільній інфраструктурі», – йдеться в повідомленні.
  • Зазначається, що є поранені цивільні, їм надається медична допомога.
  • Оновлено. Внаслідок обстрілів Херсону до обласної лікарні доставили чотири особи, які отримали травми. Під час госпіталізації, на жаль, одна людина померла, повідомляє заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.
  • Також внаслідок здійснення обстрілів с. Антонівка постраждала жінка, яку також доставили до Херсонської обласної лікарні.

Контекст

9 листопада командувач Обʼєднаного угруповання військ у вторгненні Росії в Україну Сергій Суровікін доповів міністру оборони РФ Сергію Шойгу про необхідність виведення військ з правого берега Дніпра, відповідно, залишити Херсон. За словами Суровікіна, росіяни мали «зайняти оборону на лівому березі річки Дніпро», оскільки «Херсон та прилеглі населені пункти не можуть повноцінно забезпечуватись та функціонувати»

11 листопада Міністерство оборони Росії оголосило, що на херсонському напрямку всі підрозділи російських військ завершили відхід на лівий берег Дніпра. Це відбулося о пʼятій ранку. У соцмережах з’явилися відео, як захисники почали заходити у місто. ГУР закликало російських військових здаватися в полон. У Херсонській ОДА просили українців зачекати із поверненням на деокуповані території і у звільнений Херсон.

14 листопада президент України Володимир Зеленський відвідав Херсон і виступив там перед військами, пише Reuters. Візит відбувся лише за кілька днів після відступу російських військ з південного міста, яке кілька місяців перебувало в окупації. Того ж дня у звільненому Херсоні офіційно підняли прапор України. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні