Фото: телеграм-канал Михайла Федорова
Категорія
Новини
Дата

У Херсоні запустили перші п’ять публічних Wi-Fi точок з інтернетом від Starlink. У місто привезли 210 терміналів

Фото: телеграм-канал Михайла Федорова

Міністерство цифрової трансформації повідомило про запуск п’яти публічних Wi-Fi точок у Херсоні за допомогою терміналів Starlink. За два тижні буде організовано ще 60 Wi-Fi точок, повідомив перший віцепремєр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Відправляємо ще 210 Старлінків до Херсона. Завдяки першій партії терміналів від Мінцифри за добу запустили 5 публічних Wi-Fi точок», – зазначив Федоров. 
  • За його словами, публічним інтернетом вже скористались тисячі херсонців. «Люди виходять на зв‘язок з рідними, дізнаються про перемоги ЗСУ та заряджають смартфони від генераторів», – наголосив Федоров.
  • В Мінцифри зазначили, що за два тижні буде організовано ще 60 Wi-Fi точок з інтернетом по всій області. За словами Федорова, частину терміналів Starlink також передали пожежним частинам, лікарням, поліції та екстреним службам.
  • «Зв’язок допоможе швидше відновити Херсонщину. Дякую місцевим телеком-компаніям за оперативну роботу та вітаю з професійним святом!», – додав голова Мінцифри. 

Контекст

14 листопада мобільні оператори «Київстар» та Vodafone запустили у Херсоні перші базові станції, які працюють на генераторах та терміналах Starlink. 

Раніше в інтервʼю Forbes Федоров заявив, що Мінцифра хоче забезпечити країну «залізобетонними місцями» для звʼязку за будь-якої ситуації. Зокрема, для цього розглядається використання Tesla Powerwall і Starlink, щоб такі точки публічного звʼязку були в Україні та працювали незалежно від роботи енергомережі. 

Левову частку терміналів Starlink в Україну завозять централізовано. Їх отримує насамперед Мінцифри. Щодо кількості цих терміналів є публічна статистика від Міністерства, SpaceX та самого Маска. 

Останні дані 17 жовтня надав Ілон Маск у Twitter: 25 300 терміналів «відправили в Україну». З них – більш ніж 20 000 отримали в Мінцифри, повідомили Forbes у відомстві. 

За словами Федорова, Starlink використовують для енергетичного сектору, медицини, телекому, для роботи держорганів, пожежних частин, рятувальників та в інших ситуаціях.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні