Категорія
Новини
Дата

Росія платитиме по євробондах у рублях. Платіж у рублях порушує умови — Bloomberg

Росія проводитиме виплати за своїми доларовими держоблігаціями в рублях. Про це пише агентство Bloomberg із посиланням на заяву Міністерства фінансів РФ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Платіж у рублях порушує умови щодо доларових облігацій 2026 року, виплата за якими має відбутися у пʼятницю, 27 травня. Це призведе до запуску 30-денного пільгового періоду, після якого настане дефолт, пише Bloomberg.
  • Згідно з планом Мінфіну РФ, виплати в рублях проводитимуться на рахунки іноземних інвесторів типу «С». Доступ до виплат інвестори зможуть отримати після звернення до Національного депозитарію Росії.

Контекст

18 травня очільниця міністерства фінансів США Джанет Єллен підтвердила, що відомство навряд продовжуватиме дію ліцензії, яка дотепер дозволяла РФ уникати дефолту.

27 травня Росія має виплатити близько $100 млн за зовнішнім боргом. З майбутніх виплат Росії допускають платежі у рублях лише облігації 2036 року, номіновані у євро, з купоном, що підлягає погашенню у пʼятницю.

Відповідно до умов облігацій з погашенням у 2026 році, номінованих у доларах, як альтернативні валюти вказані лише фунти стерлінгів, євро або франки. Для наступних трьох платежів наприкінці червня в облігаційних документах рубль як альтернативна валюта для платежів не вказаний.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні