Категорія
Новини
Дата

Росія цього тижня атакувала енергосистему «Укрзалізниці», пошкоджено підстанції

1 хв читання

Цього тижня росіяни завдали ударів по енергетичній системі «Укрзалізниці» на Півночі України, повідомляє пресслужба. Внаслідок атаки було пошкоджено підстанції компанії та тимчасово знеструмлено окремі ділянки колій.

УЗ входить до п’ятірки найбільших розподільчих компаній країни за протяжністю електромережі та обсягами перетоку.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, затримки поїздів було мінімізовано до 40 хв, а в будинки мешканців регіону максимально швидко повернулося світло.
  • Наразі «Укрзалізниця» власними силами працює над відновленням енергосистеми компанії.

Контекст

«Укрзалізниця» – єдиний оператор на українському енергоринку, через мережу якого можливо транспортувати електроенергію, якщо мережі НЕК «Укренерго» вийдуть із ладу.

Про плани будувати власну генерацію електроенергії на основі газових мініелектростанцій компанія заявила у червні 2024-го на тлі того, як Росія продовжує нищити українську енергосистему: втрачено вже понад 9 ГВт, зокрема понад 90% теплової генерації

«Укрзалізниця» планує інвестувати €215 млн (без витрат на встановлення) у газові електростанції загальною потужністю 250 МВт, йдеться у статті Forbes. До 50% генерації «Укрзалізниця» планує використовувати на свої потреби, не менше 50% – віддавати на ринок. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд