Категорія
Новини
Дата

З осені старий сайт «Укрзалізниці» припинить продажі квитків – керівник пасажирського напряму УЗ

1 хв читання

1 вересня сервіс «Укрзалізниці» для купівлі та резервування онлайн залізничних квитків за адресою booking.uz.gov.ua перестане працювати, повідомив керівник пасажирського напряму УЗ Олександр Перцовський в інтерв’ю Forbes Ukraine. Купувати квитки можна буде через новий сайт і мобільний додаток УЗ. 85% компанія вже продає онлайн.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти 

  • Розроблений у 2017 році на замовлення УЗ сервіс для купівлі та резервування онлайн залізничних квитків за адресою booking.uz.gov.ua з 1 вересня припинить продаж квитків, сказав Перцовський.
  • Клієнти зможуть й надалі купувати квитки онлайн через мобільний додаток і новий сайт (https://booking-new.uz.gov.ua/) «Укрзалізниці», а також в сторонніх сервісах із продажу залізничних квитків.
  • За старим доменом буде відкриватися вже нова версія сайту. Але користувач ще зможе зайти на той сервіс, щоб переглянути квитки.
  • Зараз «Укрзалізниця» продає онлайн 85% квитків, повідомив Перцовський. «Це один з найвищих показників у Європі», – додав він. 

Контекст

У 2017 році компанія UNIT виграла тендер на розробку сервісу для купівлі та резервування онлайн залізничних квитків за адресою booking.uz.gov.ua. та програмного забезпечення технологічних АРМів.  

Згідно з угодою, УЗ мала приймати роботи у дев’ять етапів, чотири з яких компанія здала успішно. Прийом інших п’яти етапів керівництво УЗ неодноразово саботувало, стверджував розробник, передає Rail.insider

Через що UNIT подала позов із вимогою до УЗ підписати акти виконаних робіт і виплатити заборгованість, йдеться у матеріалах судової справи. 

Після цього «Укрзалізниця» без проведення відкритих торгів уклала договір на 21 млн грн на розробку АРМів і технічну підтримку сайту booking.uz.gov.ua з іншою компанією – «Вітес».

UNIT спершу звернулася зі скаргою до Антимонопольного комітету України (АМКУ). Контролюючий орган зобов’язав філію УЗ скасувати рішення про визнання ТОВ «Віртуальні інформаційні технології» («Вітес») переможцем тендера на технічну підтримку сайту booking.uz.gov.ua.

На початку 2020 року вимогу компанії задовільнив Господарський суд міста Києва. Суд зобов’язав УЗ виплатити розробнику 625 000 грн. 

У серпні 2022 року «Укрзалізниця» разом із Mastercard запустила власний мобільний застосунок для продажу квитків та інформування пасажирів.

14 травня 2024 року УЗ запустила новий сайт для продажу квитків за адесою booking-new.uz.gov.ua

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд