Категорія
Новини
Дата

Росія вранці завдала ракетного удару по Запорізькій області, на Харківщині вчора обстріляла інфраструктурний обʼєкт

У четвер, 10 листопада, уранці ворог завдав ракетного удару по агропідприємству в Запорізькій області, попередньо жертв немає, повідомляє голова обласної військової адміністрації Олександр Старух. В результаті було пошкоджено господарські будівлі й техніку.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Близько сьомої ранку дві ракети, ймовірно С-300, вибухнули на території агропідприємства на Вільнянщині. Пошкоджено господарські будівлі та техніку», – написав Старух.
  • За попередніми даними, обійшлося без жертв.
  • На Харківщині минулої доби росіяни обстрілювали населені пункти Купʼянського, Чугуївського та Харківського районів області, розташовані поблизу лінії зіткнення та кордону з РФ, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.
  • «У Вовчанську пошкоджено інфраструктурний обʼєкт, у Купʼянську внаслідок обстрілу сталася пожежа в будівлі магазину. З пораненням госпіталізовано 36-річного мешканця Купʼянська», – проінформував він.
  • За минулу добу окупанти обстріляли і Миколаїв, в результаті одна людина отримала поранення, було пошкоджено хлібозавод, повідомляє міський голова Олександр Сєнкевич.
  • «9 листопада близько 8:05 російські терористи обстріляли один із мікрорайонів міста реактивними снарядами залпового вогню «Смерч». Пошкоджено хлібозавод та приватне підприємство. Одна людина отримала осколкові поранення», – написав Сєнкевич у телеграм-каналі в четвер.
  • Також у 25 приватних будинках було пошкоджено дах через уламки та ударну хвилю.

 Контекст

З 10 жовтня окупанти завдали близько 300 ударів по енергосистемі України, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. Росія завдала ударів по низці теплових електростанцій України. Окупанти завдали збитків на мільярди доларів унаслідок атак з 10 жовтня, але не всі обʼєкти повністю припинили роботу, заявив Галущенко. Він додав, що імпорт електроенергії може бути одним із варіантів виходу України з кризи, і деякі трейдери вже почали переговори з постачальниками.

Європейська комісія закликала країни та компанії Європейського Союзу пожертвувати більше грошей та обладнання для підтримки енергетичного сектору України, третину якого було знищено російськими ракетами й ударами безпілотників.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов заявляв, що Україні потрібно €4 млрд для проходження зими та опалювального сезону, а також обладнання для водо- та енергопостачання.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні