Категорія
Новини
Дата

Російський Сбербанк планує піти з Лондонської фондової біржі

Найбільша російська фінустанова Сбербанк направив повідомлення в Управління фінансового нагляду Великої Британії та Лондонську фондову біржу про намір припинити обіг депозитарних розписок. Про це йдеться у повідомленні банку, передає Anadolu Ajansı.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Власники депозитарних розписок Сбербанку можуть обміняти їх на акції до 16 червня.
  • «З урахуванням наявних обмежень, випущених іноземними регуляторами, власники депозитарних розписок можуть бути обмежені у правах володіння та здійснення операцій з акціями Сбербанку, – зазначає кредитна організація.
  • З 2017 року банком-депозитарієм розписок Сбербанку виступав американський JPMorgan Chase. З 15 березня він відмовився від статусу депозитарія цінних паперів Сбербанку через запроваджені санкції проти російського банку.

Контекст

Сбербанк, у портфелі якого більш ніж половина російських роздрібних депозитів, був виключений з початкового списку банків, які відключать з SWIFT. Причиною стало рішення про захист операцій, повʼязаних з енергетикою.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявляла, що ЄС ще раз перегляне російські банки, зокрема Сбербанк, коли обговорюватимуть шостий пакет санкцій. «Ми дивимося далі на банківський сектор, особливо на Сбербанк, на який припадає 37% російського банківського сектору. І, звичайно, є проблеми з енергетикою», – сказала вона німецькому Bild am Sonntag.

США вже запровадили санкції проти Сбербанку. Велика Британія заборонила банку здійснювати розрахунки у фунтах стерлінгів через свою фінансову систему. ЄС разом із США та Великою Британією також наклав санкції на генерального директора банку Германа Грефа.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні