Категорія
Новини
Дата

Обмеження польотів до України. Ryanair прибрав із системи бронювання Харків та Херсон, airBaltic скасувала рейси до Одеси

Лоукостер Ryanair прибрав із системи бронювання згадку Харкова та Херсона, пише avianews.com. Латвійська airBaltic скасувала всі рейси з Риги до Одеси та нічні рейси Рига-Київ до кінця лютого.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Найбільший європейський лоукостер Ryanair повністю прибрав зі своєї системи бронювання згадку про Харків та Херсон. Це може означати, що авіакомпанія вирішила заморозити польоти до цих міст на невизначений час, пише видання. Мережа Ryanair з Харкова включала шість маршрутів: Будапешт, Бергамо, Вільнюс, Краків, Познань і Варшаву. З Херсона лоукостер планував літати у Відень, Краків та Варшаву.
  • Авіаперевізник airBaltic скасував усі рейси з Риги до Одеси та нічні рейси Рига-Київ до кінця лютого через ситуацію в регіоні, повідомила пресслужба компанії. Ця зміна графіка торкнеться п'яти рейсів до Києва та двох – до Одеси. У airBaltic не виключають подальших скасувань, оскільки «перед кожним рейсом оцінюють ситуацію». Про повне припинення польотів в Україну не йдеться, заявили в компанії.

Контекст

Міжнародні компанії, що займаються страхуванням авіаперевезень, заявили, що з 14 лютого перестають страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій.

Уряд України надав 16,6 млрд грн із резервного фонду держбюджету для забезпечення безпеки польотів у повітряному просторі України. Сума покриває страхові випадки для щонайменше 23 повітряних суден.

На даний момент усі рейси до Києва на найближчі дні скасували Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss, Air France, KLM, Vueling та SAS. Авіакомпанії побоюються, що їхні літаки, екіпажі та пасажири можуть постраждати через можливе російське вторгнення. Майже всі українські авіакомпанії продовжують польоти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні