Категорія
Новини
Дата

«Сповнені рішучості повернутися». Ryanair бере на роботу українських пілотів і стюардів

Ірландська авіакомпанія Ryanair наймає значну кількість співробітників в Україні, зокрема, пілотів та екіпажі літаків, щоб бути готовою повернутися до країни після закінчення війни з Росією, заявив Reuters генеральний директор Майкл ОʼЛірі. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми сповнені рішучості повернутися в Україну, як тільки це стане безпечним», – сказав ОʼЛірі.
  • Напередодні вторгнення компанія розглядала можливість розміщення в Україні до 20 літаків.
  • «Ми наймаємо достатню кількість українських пілотів та бортпровідників спеціально для того, щоб ми могли… відновити бази в Україні, якщо і коли це буде безпечно», – додав ОʼЛірі.

Контекст

У 2021 році О’Лірі високо оцінював потенціал ринку України, тоді в Ryanair заявляли про готовність запустити рейси в семи нових для ірландського лоукостера місцевих аеропортах. За рахунок українського ринку компанія планувала частково відновити втрачений за час пандемії пасажиропотік – тоді він впав на 81%.

Напередодні вторгнення міжнародні компанії, що займаються страхуванням авіаперевезень, заявили, що з 14 лютого 2022 року перестають страхувати літаки для польотів над Україною через високі ризики бойових дій. Тоді усі рейси до Києва на найближчі дні скасували Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss, Air France, KLM, Vueling та SAS. Згодом Ryanair прибрав із системи бронювання згадку Харкова та Херсона. Латвійська airBaltic скасувала всі рейси з Риги до Одеси та нічні рейси Рига – Київ.

Ryanair більше не буде пропонувати свої фірмові тарифи у €1 та €10 протягом наступних років через різке зростання вартості палива. Середній тариф Ryanair підвищиться приблизно на €10 протягом наступних пʼяти років – з приблизно €40 у минулому році до €50 до 2027 року, повідомив ОʼЛірі раніше.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні