Категорія
Новини
Дата

SEC подала клопотання про заморожування активів Binance.US. Інвестори вже вивели з криптобіржі понад $1,4 млрд

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) у вівторок, 6 червня, звернулася до федерального суду з проханням видати тимчасовий заборонний судовий наказ про заморожування активів дочірньої компанії Binance у США – Binance.US, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Клопотання до Окружного суду США по округу Колумбія було подано наступного дня після того, як регулюючі органи США подали до суду на Binance та її генерального директора Чанпен Чжао.
  • У своєму клопотанні SEC звинуватила Binance у багаторічному порушенні правил, у тому числі «ігнорування» законів США та «ухилення від регулюючого нагляду».
  • Холдингова компанія Binance базується на Кайманових островах. Binance.US є її дочірньою компанією у США. Binance заявила, що пропозиція SEC стосувалася лише Binance.US.
  • Після того як SEC подала клопотання, Binance.US заявила, що активи користувачів залишаться в безпеці, а платформа продовжить звичайні операції з введення і виведення коштів. Компанія планує захищати себе в суді і називає крок SEC «необґрунтованим».
  • Станом на 18:00 за київським часом інвестори вивели близько $1,43 млрд із криптобіржі Binance та її дочірньої компанії в США, повідомила Nansen наступного дня після того, як регулятор США подав до суду на обидві біржі.
  • Binance зафіксувала чистий відтік криптотокенів у розмірі $1,34 млрд на блокчейні Етеріум, а його американська філія Binance.US зареєструвала чистий відтік у розмірі $70,8 млн.

Контекст

У лютому нью-йоркські регулятори закрили емісію стейблкоїну під брендом Binance. Через кілька тижнів Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC) подала позов проти біржі та її керівника, стверджуючи, що більшу частину заявленого обсягу торгів і прибутковості Binance отримано завдяки «широкому залученню американських клієнтів і доступу до стейблкоїнів».

Binance втратила чверть ринку за останні три місяці через тиск регуляторів США. За даними дослідження CCData, Binance контролювала 57,5% середньомісячного обсягу світових криптовалютних бірж на піку свого розвитку в лютому. Але зараз цей показник впав до 43%.

5 червня Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подала до суду на криптобіржу Binance та її голову Чанпена Чжао через порушення правил торгівлі цінними паперами, пише Bloomberg. SEC заявляє, що визнає токен BNB, як і стейблкоїн BUSD, що носить брендинг біржі, цінними паперами. Випуск BUSD заборонено американськими регуляторами ще в лютому.

Комісія також прирівнює до цінних паперів монети Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM), Sandbox (SAND), Decentraland (MANA), Algorand (ALGO), Axie Infinity (AXS) та COTI (COTI).

«Через тринадцять звинувачень ми стверджуємо, що компанії Чжао й Binance причетні до широкої мережі обману, конфлікту інтересів, приховування інформації та свідомого порушення закону. Громадськість повинна остерігатися інвестування будь-яких своїх важко зароблених активів на цих незаконних платформах», – йдеться в заяві голови SEC Гарі Генслера.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні