Сили оборони збили вже понад 300 іранських дронів Shahed-136 /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Сили оборони збили вже понад 300 іранських дронів Shahed-136

Getty Images

З 13 вересня українські військові знищили понад 300 іранських дронів-камікадзе Shahed-136, запущених Росією, повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «На сьогодні, з 13 вересня, коли перший дрон-камікадзе був збитий на Харківщині, Сили оборони збили понад 300 таких безпілотників», – сказав Ігнат.
  • Він додав, що противник запускає такі дрони хвилями, виснажуючи ППО України. Також зараз помітне зменшення використання цих БПЛА. 
  • Зазначається, що наразі невідомо, скільки їх отримала Росія, приблизна кількість замовлення агресором – 2400 одиниць, але є ймовірність, що окупанти не отримали їх всі.

Контекст

З 10 жовтня Росія зберігає посилений темп завдання дальніх ударів по об’єктах на всій території України. Атаки по цивільній інфраструктурі, найімовірніше, є відповіддю на невдачі РФ у бою з серпня, йдеться в зведенні британської розвідки.

Тегеран заперечує постачання безпілотників Москві, а Росія заперечує, що її сили використовували іранські безпілотники для нападу на Україну. Проте, за інформацією ЗМІ, Іран уже пообіцяв надати Росії ракети «земля-земля» на додачу до більшої кількості дронів-камікадзе. Озброєння надійде наприкінці місяця.

США, Велика Британія та Франція порушили питання про передачу Іраном безпілотників Росії на засіданні Ради Безпеки ООН.

Ціна збиття безпілотників-камікадзе, які атакують міста України, значно перевищує суми, які Росія платить за закупівлю та запуск дешевої технології іранського виробництва. Відбиття атак коштувало Україні понад $28 млн.

Спецслужби Великої Британії вважають, що Росія використовує велику кількість іранських дронів Shahed-136, щоб пробити українську протиповітряну оборону, і, ймовірно, дрони будуть використовуватись як заміна російської високоточної зброї великої дальності, яка стає все дефіцитнішою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні