Категорія
Новини
Дата

Скорочення персоналу в Amazon відбуватимуться до 2023 року

1 хв читання

Скорочення персоналу в Amazon продовжаться до початку 2023 року. Про це повідомив у листі співробітникам Енді Джассі, який став гендиректором компанії в 2021 році, пише Reuters. Американський гігант електронної комерції планує звільнити 10 000 співробітників.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Очікується більше скорочень персоналу на тлі додаткових коректив і перегляду операцій. Ці рішення будуть доведені до відома співробітників та організацій на початку 2023 року, зазначив Джассі.
  • Наразі компанія аналізує, що слід змінити у кожному з її напрямків діяльності. При цьому Amazon ще не вирішила, скільки точно співробітників буде скорочено.
  • У середу Amazon почала звільнення співробітників і, як і раніше, націлена на скорочення близько 10 000 робочих місць, у тому числі в роздрібному підрозділі та відділі кадрів, зазначає агентство.

Контекст

15 листопада NYT повідомила, що Amazon скоротить 10 000 працівників, що становить близько 3% корпоративного та 1% глобального штату. 

Зміни торкнуться зокрема департаментів рекрутингу, організації пристроїв, голосового помічника Alexa. Заплановане скорочення Amazon під час сезону святкових покупок – коли компанія зазвичай цінує стабільність – показує, як швидко погіршення світової економіки тисне на неї.

З квітня по вересень компанія припинила співпрацю з 80 000 фахівцями, у жовтні – відкликала 10 000 вакансій та заморозила найм на наступні кілька місяців.

Зміна бізнес-моделей і нестабільна економіка спричинили скорочення в технологічній галузі. Цього місяця Ілон Маск вдвічі скоротив кількість співробітників Twitter після покупки компанії. 

Минулого тижня Meta, материнська компанія Facebook і Instagram, оголосила про звільнення 11 000 співробітників, приблизно 13% робочої сили. Виробник корпоративного програмного забезпечення Salesforce Inc. минулого тижня заявив, що звільнив сотні співробітників із відділів продажів. Snap Inc., материнська компанія конкуруючого додатку Snapchat, також зменшує витрати, заявивши в серпні, що скоротить 20% своєї робочої сили. Apple Inc., Amazon.com Inc. та Alphabet Inc. сповільнили чи призупинили набір співробітників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд