Категорія
Новини
Дата

SoundCloud звільнить 20% працівників по всьому світу

Стримінг SoundCloud звільняє 20% працівників по всьому світу через «поточний економічний клімат», пише The Verge із посиланням на службову записку для працівників.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Сьогоднішня зміна позиціює SoundCloud у довгостроковій перспективі та ставить нас на шлях стійкої прибутковості. Ми вже почали ухвалювати розумні фінансові рішення по всій компанії, і тепер це поширюється на скорочення нашої команди», – повідомив генеральний директор компанії Майкл Вайсман. 
  • Імена працівників, які потраплять під скорочення, стануть відомі протягом кількох днів. 
  • У 2017 році SoundCloud уже звільнила близько 40% працівників, пояснивши це потребою для «довгострокового незалежного успіху компанії».

Контекст

SoundCloud – лише одна з багатьох технологічних компаній, які нещодавно оголосили про звільнення. У червні стало відомо, що штат співробітників Tesla буде скорочено на 10% протягом трьох місяців. Напередодні Маск попереджав про плани скоротити штат через «погане передчуття» щодо економічної ситуації.

У червні Spotify повідомив у службовій записці компанії, що скоротить найом співробітників на 25% і «оцінить зростання чисельності персоналу». Інші компанії, такі як Google, Twitter і Meta, також нещодавно оголосили про те, що уповільнять чи заморозять приймання на роботу працівників, водночас як Apple, пише The Verge, має намір уповільнити найом у 2023 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні