Президент США Джо Байден
Категорія
Новини
Дата

США оголосили про нові санкції проти Росії через війну та смерть Навального

Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден оголосив про запровадження понад 500 нових санкційних заходів проти Росії напередодні других роковин з дня вторгнення в Україну, повідомляє Білий дім.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Байдена, глобальна коаліція з 50 країн на підтримку України, яку очолюють Сполучені Штати, як і раніше, віддана наданню критично важливої допомоги Україні та притягненню Росії до відповідальності за її агресію.
  • «Сьогодні я оголошую про більш ніж 500 нових санкцій проти Росії за її завойовницьку війну в Україні і за смерть Олексія Навального», – сказав президент США.
  • Ці санкції будуть націлені на осіб, повʼязаних із тюремним увʼязненням Навального, а також на російський фінансовий сектор, оборонно-промислову базу, мережі закупівель та осіб, які ухиляються від санкцій на кількох континентах. Президент США додав, що нові санкції гарантують, що Путін заплатить ще більшу ціну за свою агресію за кордоном та репресії всередині країни.
  • Також США запроваджують нові експортні обмеження майже для 100 організацій, які надають підтримку російській військовій машині, і вживають заходи щодо подальшого скорочення доходів, які Росія отримує від експорту енергоносіїв.
  • Байден наголосив, що Україні необхідно більше поставок із США, щоб протистояти жорстоким атакам Росії, якій сприяють зброя та боєприпаси з Ірану та Північної Кореї. 
  • «Ось чому Палата представників має ухвалити двопартійний додатковий законопроєкт про національну безпеку, поки не стало надто пізно», – йдеться в заяві президента США.

Контекст

22 лютого Велика Британія оголосила про запровадження нових санкцій проти РФ через вторгнення до України. Списки містять виробників боєприпасів, компанії з виробництва електроніки, а також торговців алмазами та нафтою.

23 лютого Рада Європейського Союзу затвердила 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій проти РФ. Рада ЄС вирішила ввести обмежувальні заходи щодо ще 106 фізичних і 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

ЄС додав 27 нових організацій до списку тих, хто безпосередньо підтримує російський військово-промисловий комплекс. На них поширюватимуться більш жорсткі експортні обмеження. Деякі з цих підприємств розташовані в третіх країнах (Індія, Шрі-Ланка, Китай, Сербія, Казахстан, Таїланд і Туреччина) і беруть участь в обході торгових обмежень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні