США ведуть переговори щодо закупівлі південнокорейських боєприпасів для України – WSJ /Gettyimages
Категорія
Новини
Дата

США ведуть переговори щодо закупівлі південнокорейських боєприпасів для України – WSJ

Gettyimages

Південна Корея вперше продасть артилерійські снаряди, призначені для українських сил, у рамках конфіденційної угоди щодо постачання зброї між Сеулом та Вашингтоном, що відображає глобальну боротьбу за боєприпаси після кількох місяців війни України з Росією, пише The Wall Street Journal.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Офіційні особи США, знайомі з цією угодою, заявили, що США закуплять 100 000 снарядів для 155-мм артилерійських гармат, які будуть доставлені в Україну. Цього достатньо, щоб забезпечити українські артилерійські підрозділи принаймні протягом кількох тижнів інтенсивних боїв.
  • Зброя, надана Південною Кореєю, дасть змогу США постачати українцям артилерійські снаряди, не чіпаючи американські запаси, які, за визнанням офіційних осіб США, швидко вичерпуються. 
  • У серпні запас американських 155-мм артилерійських снарядів скоротився до рівня, який стурбував Пентагон, оскільки Україна вступила в запеклі артилерійські дуелі з російськими військами, і офіційні особи США кажуть, що зараз ситуація значно гірша.
  • Міністерство оборони в Сеулі повідомило у своїй заяві, що південнокорейська компанія веде переговори зі США щодо поповнення американських запасів 155-мм артилерійських снарядів. Згідно із заявою, позиція уряду Південної Кореї щодо відмови від постачання летальної зброї в Україну залишається незмінною. «Переговори ведуться виходячи з того, що США будуть кінцевим користувачем», – йдеться в заяві.
  • Представник Пентагону заявив, що США ведуть переговори з південнокорейською промисловою базою про боєприпаси.
  • Нещодавно Польща підписала контракти з Південною Кореєю на суму 5,8 млрд доларів на закупівлю танків, гаубиць та ракетних установок. Це полегшить Варшаві відправку зброї в Україну, не наражаючи себе на ризик.

Контекст

У вересні ЗМІ стало відомо, що Росія купує артилерійські снаряди в КНДР. Це є ознакою того, що глобальні санкції серйозно обмежили її ланцюжки поставок і змусили звернутися до держав-вигнанців по військову допомогу.

Офіційний представник США заявив, що окрім ракет малої дальності та артилерійських снарядів Росія, як очікується, спробує закупити додаткове північнокорейське обладнання в майбутньому.

Минулого тижня США звинуватили Північну Корею у таємному постачанні Росії значної кількості артилерійських снарядів для використання у війні в Україні. Країна намагається приховати поставки, створивши враження, що боєприпаси вирушають до країн Близького Сходу чи Північної Африки, пише CNN із посиланням на нещодавно розсекречені розвіддані.

Оскільки більшість країн діють обережно перед американським тиском, Росія зосередила свої зусилля на укладанні угод з Іраном та Північною Кореєю.

Тегеран заперечує постачання безпілотників Москві, а Росія заперечує, що її сили використовували іранські безпілотники для нападу на Україну. Проте, за інформацією ЗМІ, Іран уже пообіцяв надати Росії ракети «земля-земля» на додачу до більшої кількості дронів-камікадзе.

На початок листопада планується відправлення з Ірану до Росії партії у понад 200 бойових дронів Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2, повідомляє Головне управління розвідки. Своєю чергою CNN пише, що окрім безпілотників Іран готується надати балістичні ракети малої дальності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні