США відправили в Україну перші 60 БМП Bradley /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

США відправили в Україну перші 60 БМП Bradley

США відправили в Україну перші 60 БМП Bradley Фото Getty Images

США доставляють в Україну першу партію бойових машин Bradley у рамках військової допомоги на суму $2,85 млрд, повідомляє Транспортне командування (TRANSCOM) американських збройних сил.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Партія, яка складається з більш ніж 60 БМП Bradley, минулого тижня залишила береги Південної Кароліни. Техніка має надати українським силам додаткові наступальні та оборонні можливості для захисту своїх кордонів від вторгнення Росії.
  • Bradleys – бойові броньовані машини, які перевозять піхоту в зонах бойових дій та забезпечують вогневу підтримку. 
  • «Ми сподіваємося, що це підвищить їх (українців) можливості, щоб забезпечити просування вперед на полі бою і повернути втрачені позиції, маючи обладнання, яке відповідає або перевершує те, що є у росіян», – сказала підполковник армії Ребека ДʼАнджело. 
  • Разом із 60 Bradley адміністрація Байдена оголосила про додаткову допомогу в галузі безпеки на суму $2,5 млрд, яка включає додаткові бойові машини, боєприпаси, ракети та бронетранспортери «Страйкер». Таким чином, загальна допомога США з початку російського вторгнення в лютому 2022 року склала $27,1 млрд.

Контекст

США передадуть Україні 31 танк Abrams для посилення її обороноздатності на тлі російської агресії. Президент Джо Байден наголосив, що США швидко організують підготовку українських військових та нададуть запчастини до танків. 

За даними Bloomberg, адміністрація Байдена надішле Україні 31 танк M1 Abrams в межах угоди на $400 млн.

Федеральний уряд ухвалив рішення надати ЗСУ основні бойові танки Leopard 2. Також Німеччина дозволила іншим країнам відправити танки в Україну. На першому етапі Німеччина надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 із запасів Бундесверу. 

За даними Spiegel, на цьому етапі європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2, щоб сформувати два батальйони по 40 машин. Польща відправить Україні 60 танків, серед них і PT-91 Twardy, крім анонсованого постачання 14 танків Leopard 2, заявив премʼєр-міністр країни Матеуш Моравецький.

На Заході вже проходять внутрішні дебати про постачання Україні реактивних винищувачів, їх ініційовано українськими офіційними особами за підтримки країн Балтії. Кабінет міністрів Нідерландів розгляне можливість постачання винищувачів F16 до України, якщо про це попросить офіційний Київ, заявив міністр закордонних справ Вопке Гукстра. За його словами, кабінет розгляне такий запит «неупереджено». Україна отримала «позитивні сигнали» від Польщі щодо її готовності передати винищувачі F16повідомив очільник Офісу президента Андрій Єрмак. Премʼєр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, літаки може бути передано Україні за погодження з країнами НАТО.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні