Категорія
Новини
Дата

США вслід за рішенням ОПЕК+ почнуть продаж нафти зі стратегічного резерву

Міненерго США виставить сьогодні на продаж 15 млн барелів нафти зі стратегічного резерву, йдеться у повідомленні Білого дому. Президент Джо Байден також доручив підготуватися до додаткових продажів нафти у найближчі місяці для стабілізації цін на пальне.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Міністерство енергетики завтра вранці опублікує повідомлення про продаж 15 млн барелів зі стратегічного нафтового резерву, які будуть поставлені в грудні», – йдеться в повідомленні.
  • Продаж завершить вивільнення 180 млн барелів, про який президент США оголосив навесні, що «допомогло стабілізувати ринки нафти та знизити ціни на бензоколонках».
  • Байден у разі потреби також готовий «санкціонувати значний додатковий продаж у найближчі місяці», заявили в адміністрації.
  • «Міністерство енергетики буде готове діяти швидко, щоб при необхідності запровадити додаткові поставки на ринок, і адміністрація без вагань використає цей інструмент або інші наявні в її розпорядженні для зміцнення глобальної пропозиції енергії, підтримки рівня внутрішніх запасів і зниження цін для американців», – йдеться у повідомленні Білого дому.
  • Крім того, адміністрація США має намір викупляти нафту для стратегічного нафтового резерву, коли ціни будуть на рівні або нижче приблизно $67–72 за барель.
  • Наразі ціни на нафту зростають після падіння до мінімумів більш як за два тижні. Вартість грудневих фʼючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures на 10:50 за київським часом середи становить $89,8 за барель, що на $0,26 (0,32%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Контекст

Рішення Білого дому послідувало за оголошенням ОПЕК+ про скорочення квоти на нафтовидобуток. 5 жовтня ОПЕК+, до якої входить Росія, погодилася скоротити видобуток нафти на 2 млн барелів на день. Це стане найбільшим скороченням видобутку з часів пандемії COVID-19 у 2020 році.

Напередодні цього рішення CNN з посиланням на джерела повідомив, що адміністрація Байдена спробувала переконати Кувейт, Саудівську Аравію та ОАЕ проголосувати проти скорочення видобутку нафти на засіданні ОПЕК+.

У Білому домі перспективу скорочення виробництва назвали «повною катастрофою» та «ворожим актом», зазначає телеканал.

Президент США Джо Байден пообіцяв «наслідки» для відносин із Саудівською Аравією після кроку ОПЕК+. Адміністрація президента США впевнена, що у зростанні цін на нафту зацікавлена ​​Росія, водночас коли країни Заходу намагаються допомагати Україні.

Саудівська Аравія відкидає критику і каже, що цей крок не був політичним і спрямований на балансування ринку та стримування волатильності.

Associated Press із посиланням на заяву саудівського МЗС повідомляло, що американська сторона закликала Саудівську Аравію відкласти реалізацію рішення ОПЕК+ про скорочення квот на нафтовидобуток. 

Агентство зазначало, що відстрочення рішення ОПЕК+ на місяць могло зменшити ризик зростання цін на пальне напередодні проміжних виборів до конгресу США у листопаді, під час яких Демократична партія намагатиметься зберегти більшість.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні