Категорія
Новини
Дата

США ввели санкції проти Захарової та ще 16 росіян і 16 російських компаній

1 хв читання

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 17 росіян і 16 компаній РФ. Про це повідомляється на сайті відомства.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Під санкції потрапили представниця Міністерства закордонних справ Марія Захарова, голова Мінекономрозвитку Максим Решетніков, віцепрем’єр російського уряду Дмитро Григоренко, голова Мінбуду Ірек Файзуллін, заступник міністра економічного розвитку Сергій Горьков.
  • Крім них, у списку кілька бізнесменів, зокрема власник «Северстали» і мільярдер Олексій Мордашов, Год Нісанов, гендиректор ПАТ «ОАК» Юрій Слюсар, а також наближений до Путіна віолончеліст Сергій Ролдугін та інші.
  • Серед компаній — сталеливарна і гірничодобувна компанія «Северсталь», Imperial Yachts і низка її яхт, компанія «Аргумент», ТОВ «Алгоритм», NORD GOLD PLC та інші.
  • Санкції передбачають заморожування активів і заборону на здійснення транзакцій з цими структурами.

Контекст

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про заборону вʼїзду для понад 2 600 російських і білоруських військових і посадовців через війну проти України.

8 травня Білий дім оприлюднив новий пакет антиросійських санкцій. Зокрема, США ввели санкції проти Першого каналу, «Росії 1» і НТВ. Також обмеження будуть зроблені щодо восьми керівників «Сбєрбанку» і ще 27 з «Газпромбанку». У чорний список потрапив Московський Індустріальний банк.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд