Категорія
Новини
Дата

Україна вже отримала зброю з нового пакета допомоги США – Білий дім

Адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що Україна вже отримує зброю з нового пакета допомоги, який оголосили минулого тижня після схвалення Конгресом, заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, пише «Європейська правда».

Ключові факти

  • Представниця адміністрації президента США зазначила, що хоче бути «обережною» в цьому питанні, адже йдеться про оперативну безпеку.
  • «Допомога в Україну йде. Наразі вони отримують цю безпекову підтримку», – зазначила Жан-П’єр.
  • Вона висловила сподівання, що це озброєння допоможе українським збройним силам на лінії фронту, щоб вони зуміли себе захистити.

Контекст

20 квітня Палата представників Конгресу США після шести місяців зволікань ухвалила фінансування допомоги Україні на $60,8 млрд. 23 квітня це рішення затвердив Сенат, а 24-го підписав президент Джо Байден.

Уряд США вже виділив Україні перший пакет військової допомоги. До нього увійдуть ракети для ППО, HIMARS, боєприпаси та обладнання для аеродромів. Сумарна вартість пакету – $1 млрд. Озброєння поставлятимуть зі складів Пентагону. У відомстві оприлюднили деяку номенклатуру зброї, але традиційно не вказують кількість.

США вже розпочали процес переміщення частини зброї та боєприпасів з нового пакету військової допомоги Україні, яку буде доставлено протягом кількох днів, повідомив прессекретар Пентагону генерал Патрік Райдер.

Видання Politico з посиланням на двох неназваних чиновників писало, що США готують один з найбільших пакетів військової допомоги Україні: очікується підписання контрактів на постачання зброї та обладнання на $6 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні