Категорія
Новини
Дата

Суд обрав запобіжний захід ексдепутату Юрію Арістову, який відпочивав на Мальдівах

Печерський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання Юрію Арістову, якого напередодні позбавили депутатського мандата, повідомляє Державне бюро розслідувань. Арістов попри заборону для посадовців на виїзд за кордон під час війни поїхав відпочивати на Мальдіви.

Фото: Facebook / Юрій Арістов

Фото: Facebook / Юрій Арістов

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Арістов підозрюється у внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів для організації відпочинку на островах в Індійському океані.
  • Працівники ДБР встановили, що депутат вніс до документів завідомо недостовірні відомості щодо терміну його перебування за кордоном, мети відрядження, країни перебування та часу повернення до України.
  • «Це було зроблено для організації відпочинку нардепа з родиною в одному із фешенебельних готелів у Мальдівській Республіці. ДБР розслідує законність цього «візиту» народного депутата на Мальдіви під час війни», – повідомили у ДБР.
  • Слідство підтвердило, що у період з 5 червня по 22 липня депутат перебував за межами України. Згідно з документами, Арістов виїхав на три дні до Польщі на підставі службового відрядження для поглиблення двостороннього співробітництва України з урядом Литви.
  • А вже 10 липня, перебуваючи за кордоном, він дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медичних закладів Києва до 19 липня включно. При цьому, до електронної системи охорони здоров’я було ймовірно внесено недостовірні відомості, оскільки медогляд фактично не здійснювався.
  • Слідчі нині зʼясовують яким чином депутат зміг опинитися на курорті попри заборону на виїзд посадовцям за кордон. Вони вже встановили, що у середині липня Арістов перебував у одному з готелів приватного острова Ітхаафуші на Мальдівах. До 22 липня він з жінкою та дітьми відпочивав у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives.

Контекст

Юрія Арістова у середині липня помітили у пʼятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що на Мальдівах, повідомили журналісти «Слідства.Інфо» із посиланням на власні джерела. Зазначається, що працівники готелю підтвердили, що Арістов справді був їхнім гостем, але вже виселився.

Готель Waldorf Astoria Maldives розташований на найбільшому острові Мальдівів. Курорт нараховує 119 вілл. Вартість проживання на двох за одну ніч у цьому готелі коливається від 100 000 грн до 500 000 грн. 

26 липня СБУ та ДБР провели обшуки у Арістова і відкрили кримінальну справу. За попередніми даними, для нелегального виїзду за межі України було внесено неправдиві відомості до офіційних документів для виїзду за кордон, зокрема щодо терміну, мети та країни «службового відрядження» народного депутата.

Напередодні УП із посиланням на джерела в Офісі президента повідомила, що нардепам і чиновникам заблоковано виїзд за кордон, а нормативні акти, які регулюють це питання, будуть допрацьовані.

27 липня Арістову повідомили про підозру у службовому підробленні. Сам Арістов стверджує, що його виїзд за кордон був здійснений на законних засадах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні